Koronavírus Zalában

2020.05.01. 18:53

Megnyitották a teniszpályát Keszthelyen

A járványügyi vészhelyzet kihirdetése után a Balaton-parti városban is bezártak a teniszpályák, ám az élet nem állt meg teljesen a sportlétesítményben.

Góth Imre

Horváth Imre és Mészáros László

Forrás: Archív

Fotó: Góth Imre

Keszthelyen a történelmi múltba nyúlnak a sportág gyökerei, az első teniszpályát 1898-ban építették a városban. Az eltelt idő különféle történelmi korokon ívelt át, de összességében elmondható: a sportág népszerűsége egyre nőtt. A Balaton-parti pályákon manapság is sokan hódolnak a mozgás örömének – illetve hódoltak a kijárási korlátozásig.

Horváth Imre és Mészáros László
Fotó: Góth Imre / Archív

– Játék híján pár lelkes klubtagunk társadalmi munkában elvégezte a pályákon a tavaszi feladatokat – hallottuk Horváth Imrétől, a Helikon TC elnökétől. – Külön köszönet Mészáros Lászlónak, Pécsi Attilának, Farkas Kornélnak, Eke Lászlónak, illetve a szervezésért és a mindennapos karbantartásért Hajas Andrásnak.

Most pedig merész és váratlan lépésre szánták el magukat: megnyitották a pályát.

– A vírus ellen erős immunrendszer kell, azt pedig semmi nem támogatja jobban, mint a rendszeres, aktív testmozgás a szabad levegőn – folytatta az elnök. – Ráadásul a teniszben a versenyzők messze vannak egymástól. A meccsek utáni baráti beszélgetésekről pedig egyelőre lemondunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában