Ha megkapnák, élnének a lehetőséggel a nemesapátiak

2020.05.14. 20:00

A Csács-NSE-nek van NB III-as licence, de kérdés: lesznek-e felkérések

A megyei bajnokságnak hivatalosan vége, de továbbra is akadnak még kérdőjelek a jövőt illetően. Mint ismeretes, az MLSZ befejezettnek nyilvánított minden sorozatot (kivéve az NB I-et), e döntés értelmében pedig azok a csapatok, amelyek a félbeszakítás pillanatában a megyei bajnokságok első helyezettjei voltak, ők az NB III-ba nevezhetnek. A Csács-Nemesapáti éppenséggel a második volt – viszont van NB III-as licence…

Kerkai Attila

Bogyó Károly (balra) személyében is van NB-s tapasztalattal rendelkező játékosuk a nemesapátiaknak Fotó: Pezzetta Umberto

A Zala megyei bajnokságban a Gellénháza végzett az élen a hivatalos zárótabellán, ami viszont nem jelenti azt, hogy bajnok lenne, hiszen bajnokot a 2019/2020-as szezonban nem hirdetnek, és hivatalos végeredményt sem. A Gellénháza viszont nem kért NB III-as licencet, s hiába kedvez neki a későbbi döntés, nem nevezhet a harmadik vonal küzdelmeire, pedig erre most lehetősége lenne. A Csács-Nemesapáti együttese „kiváltotta” a nevezéshez szükséges licencet, viszont éppen második volt, két ponttal lemaradva, amikor megszakadt a bajnoki sorozat.

A május 4-i MLSZ-elnökségi döntést követően több megyei bajnoksággal kapcsolatban olvashattunk olyan híreket, hogy a második helyezetteknek esetleg lesz lehetőségük nevezni, ha az elsők nem élnének ezzel a joggal. Amikor Lukács Pétert, a Csács-Nemesapáti szakosztályvezetőjét megkerestük, egyáltalán nem tűnt úgy, mintha felkészületlenül érné a kérdés. Nem is titkolta: foglalkoztak már vele.

Karakai András 11 gólig jutott a bajnokságban Fotó: PU

- Amikor kiderült, hogy nem folytatódik a bajnokság, nem sokkal később az egyesület vezetése összeült áttekinteni a kialakult helyzetet – mondta Lukács Péter, amikor megkerestük. -Mi azért adtuk be a megadott határidőig az NB III-as licencet, mert meg akartuk nyerni a bajnokságot, hogy lehetőségünk legyen kiállni az osztályozóra. Az eredeti terv ez volt, és az eredeti menetrend is, amit aztán a vírushelyzet átírt. Jelen pillanatban még bizonytalanság van, tulajdonképpen meg kell várni, hogy a nevezések miként alakulnak. Csak ezt követően lehet számolni azzal, hogy lehetnek felkérések az indulásra. Persze ha megvertük volna a Gellénházát, s nem ikszelünk vele márciusban, az utolsó lejátszott fordulóban, akkor mi lennénk az elsők, és egyértelmű lenne a helyzetünk. Időközben a játékosokkal is találkozott a Csács-Nemesapáti vezetése, hiszen ha lenne esély, akkor élne az NB III-as nevezéssel a csapat. Lukács Péter elmondta azt is, hogy felkészülnek minden eshetőségre.

Bogyó Károly (balra) személyében is van NB-s tapasztalattal rendelkező játékosuk a nemesapátiaknak Fotó: Pezzetta Umberto

-A játékosokkal találkoztunk, s ha nem is teljes létszámban, de a keret nagy része eljött erre az összejövetelre – mondta a szakosztályvezető.

- Nagy örömünkre a játékosok pozitívan fogadták azt, hogy ha esély lesz, akkor nevezhetünk az NB III-ra. Kötődnek a csapathoz, itt akarnak a jövőben is játszani, ami nekünk nagy megnyugvást adott. A létesítményhelyzet terén vannak folyamatban lévő fejlesztéseink, s afelé mutatnak ezek, hogy megfeleljünk a feltételeknek. Ha kellő időben mégsem lesznek ezek adottak, akkor persze más helyszínt kellene keresni a meccseink megrendezésére. Egyelőre viszont nem tehetünk mást, várjuk a fejleményeket, hiszen minden csak akkor lesz aktuális, ha tényleg felkérést kapnánk. Annyit még megtudtunk, hogy a csapat jelenleg nem edz, illetve a játékosok egyénileg készülnek, ahogy eddig is tették a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Illetve annyi változás van, hogy péntekenként aki akar, látogathatja a közös tréninget is.

-Az egyesület vezetésének az volt a véleménye, hogy a májust már hagyjuk, s majd azt követően kezdjünk el edzeni közösen. A játékosokon viszont azt láttuk, igényelnék a tréningeket, s abban maradtunk, hogy nem is tiltjuk meg. Most úgy készülünk, hogy szeretnénk az NB III-ra nevezni, de ha ez nem lesz lehetséges, akkor a megyei bajnokságban egy év múlva bajnokok akarunk lenni, hogy megint legyen esélyünk – mondta végezetül Lukács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában