riport

2020.04.06. 13:20

Barczi Dávid kéri: Mindenki vigyázzon magára!

A ZTE FC középpályásával készített telefonon riportot a ztefc.hu.

ZTEFC.HU

Barczi Dávid szerezte a győztes találatot Fotó: Szekeres Péter

Akárcsak a miénket, úgy a focisták életét is alaposan megváltoztatta a koronavírus-járvány. Barczi Dávid jelenleg egyedül készül a folytatásra.

- Kettős érzés van bennem, ilyen helyzetben még nem voltunk: kényszerszünet van, de ez nem olyan, mint a nyári pihenő, tehát nem engedhetjük el magunkat, így edzünk, de ez mégsem olyan, mint amikor csapatszinten zajlanak a tréningek – mondta középpályásunk, amikor jelenlegi érzéseiről és mindennapjairól kérdeztük. – Egyáltalán nem álltunk le, az első naptól kezdve próbáljuk a fizikai állapotunkat szinten tartani. Futunk, a lehetőségekhez mérten próbálunk labdás feladatokat is csinálni, de meccsek nélkül nem az igazi, azt semmi nem tudja pótolni. A foci az életünk, hiányzik a játék. Nehéz kérdés, hogy meddig és milyen szinten lehet tartani az edzettségi állapotot, de az biztos, hogy hosszútávon a monoton futás nem pótolhatja a csapatszintű edzéseket.

Barczi Dávid

A csapat tagjai a helyzet ellenére tartják egymással a kapcsolatot.

- Victor Moore erőnléti edzővel egyeztetünk, küldjük a képeket, adatokat az elvégzett feladatokról, és persze a csapat tagjaival is majdnem minden nap beszélünk telefonon vagy az interneten keresztül. Azért furcsa ez a helyzet, mert itt vagyok Budapesten, sok barátom szintén itt van a városban, mégsem tudjuk a kapcsolatokat a szokásos módon ápolni, ennek ellenére azért nem hanyagoljuk el egymást. Pozitívum, hogy több időt tölthetek a kutyáimmal, a nagyobbik a futó feladatoknál is hű társam.

Dávidnak egyébként nagyon óvatosnak kell lennie, hiszen asztmával küzd. A teljes cikket elolvashatja a ztefc.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában