Elkezdték a labdás edzéseket

2020.04.15. 19:55

A ZTE FC NB I-es labdarúgói együtt gyakorolnak, de a kontaktokat kerülik

A ZTE FC labdarúgócsapata is elkezdte a közös edzéseket, de még korántsem abban a formában, ami ideális lenne – árulta el érdeklődésünkre Márton Gábor vezetőedző. A szakvezető beszélt arról is, hogy továbbra sem tudják, lesz-e folytatás, s ha igen, mikor és milyen formában.

Kerkai Attila

Benépesült az edzőpálya: vége az egyéni tréningeknek, a keret tagjai mostantól mindennap találkoznak

Fotó: Katona Tibor

A ZTE FC NB I-es csapatának tagjai már kedden este találkoztak, amikor megbeszélést is tartottak a játékosok. Szerdán tréning várt az együttesre, de a keret nem lehetett teljes. A külföldi játékosok közül a horvátok, Zoran Lesjak, Matija Katanec, Stjepan Ostrek, valamint a szlovákiai Szépe János odahaza van még, hiszen az ő visszautazásuk a jelenlegi korlátozások mellett nem lehetséges. Illetve: jöhetnének, de kéthetes karanténnal kellene „kezdeniük”…

Benépesült az edzőpálya: vége az egyéni tréningeknek, a keret tagjai mostantól mindennap találkoznak
Fotó: Katona Tibor

Márton Gábor arról számolt be szerdán lapunknak, hogy örültek egymásnak… Mármint a stáb és a csapat tagjai is, hogy újra együtt lehetnek. Az előírásokat betartják, vagyis mindenki sportöltözékben érkezik az edzésre, ugyanis nem használják az öltözőket, a pályán pedig 4-5 fős csoportokban zajlik a munka.

– Próbálunk labdás edzéseket összehozni, természetesen a szabályok betartásával, kerülve a testi kontaktokat – mondta el Márton Gábor, aki arról is beszámolt, hogy a hangulat ebben a helyzetben is megfelelő, sőt. – Négy hétig csak erőnléti edzések voltak egyénileg, persze azt kértük, aki teheti, vegye elő a labdát, ha más nincs, rugdossa vele a falat. Jó volt látni, mennyire örültek egymásnak a srácok, hogy újra együtt vannak.

Márton Gábor elmondta azt is, hogy senkit nem köteleznek a közös edzésekre, két játékos speciális okok miatt továbbra sem vesz részt a csoportos edzéseken. Csak a rend kedvéért feltettük a kék-fehérek vezetőedzőjének azt a kérdést is, hogy a jelenlegi munka azért ugye még nem nevezhető teljes értékű edzésnek.

– Nem, ez még nem az, a lényeg hiányzik, azaz nem lehet futballozni – mondta Márton Gábor. – Ez lenne mindennek a sava-borsa, de el kellett kezdeni már valamilyen munkát, a labdával való barátkozást. Egyelőre nincs hír arról, hogy folytatódik-e, vagy sem a bajnokság, de négy hétig külön voltunk, és újra kellett kezdeni. Annyit szeretnék elmondani, hogy a játékosok ebben a négy hétben nem szabadságon voltak, hanem edzettek, készültek. Folyamatosan küldeniük kellett az adataikat, ellen­őriztük az elvégzett munkát. Erőnlétileg nem kell újraépíteni őket, a labdás edzések viszont már szükségesek. Mert ha egyszer azt mondják, hogy folytatjuk, akkor minél előbb formába kell kerülni.

Péntekig mindennap lesznek edzések a ZTE FC-nél is, közben pedig – információink szerint – tovább zajlanak az egyeztetések a tervezett fizetéscsökkentések ügyében. Ám a lényeg tényleg az, hogy most már együtt edz a csapat és készül a lehetséges folytatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában