Remekül szerepeltek a zalaiak

2020.03.12. 20:47

Szenior atléták és egy ifjú tehetség érmei

A Zalaszám-ZAC sportolói is befejezték a fedett pályás szezont, hiszen sorra került még a téli dobóbajnokság, valamint a szeniorok bajnoksága. 

Kerkai Attila

Csóra Zsanett

Fotó: ZH

A ZAC számára a mostani fedett pályás szezon igazán jól sikerült. Ahogy beszámoltunk róla korábban, a felnőtteknél Szűcs Valdó a 60 méteres gátfutásban bajnoki címét megvédve került közelebb az olimpiai részvételhez, majd Muszil Ágnes szerzett meglepetés-aranyérmet 800 m-en az ifjúságiak között, ahol Pető András egy ezüst és egy bronz­éremmel gazdagodott. A serdülők országos bajnokságán Röszler Dóra emelkedett ki a mezőnyből, s szerzett bajnoki aranyérmet 60 m gáton.

A kanizsai Wittmann Gábor és Kollmann Klára
Fotó: ZH
Góczánné Tóth Zsuzsa
Fotó: ZH

A legutóbbi hétvégén pedig még két országos bajnokságot rendeztek meg, összesen fél tucat érmet nyertek a ZAC sportolói. A szeniorok mezőnyében dr. Csóra Zsanett és Góczánné Tóth Zsuzsa öt éremmel gazdagította eddigi gyűjteményét. Csóra Zsanett megnyerte a súlylökést, második lett magasugrásban, távolugrásban bronzérmet szerzett. Góczánné Tóth Zsuzsa a két rövidtávú számban (60 m és 200 m) ezüstöket gyűjtött be.

Csóra Zsanett
Fotó: ZH
Óházy Júlia a téli dobóbajnokságon jeleskedett
Fotó: ZH

Azonban nem csak egerszegiek, de kanizsai szeniorok is ott voltak az országos bajnokságon. A Nagykanizsai Atlétia Klub színeiben Kollmann Klára korosztályában négy aranyérmet szerzett (60 m, 200 m, 400 m, és súlylökés), Wittmann Gábor pedig súlylökésben lett ezüstérmes az ob-n.

És volt még egy bajnokság, mégpedig a téli dobóbajnokság. A Zalaszám-ZAC legifjabb atlétája, a serdülő Óházy Júlia diszkoszvetésben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában