Ultrakönnyű repülők zalai díjazottjai

2020.03.27. 19:28

Két kanizsai és egy keszthelyi páros kapott elismerést

A közelmúltban – még a járványügyi veszélyhelyzet kihirdetése előtt – a zalai ultrakönnyű repülősöket is meginvitálták a Motoros Könnyűrepülő Sport Szövetség hagyományos díjátadójára, ahol az előző évi teljesítményeket ismerték el.

Kühne László

Ferinc Vince kezében a két kupa. Nemcsak a Litvániában rendezett Európa-bajnoki szereplésüket díjazták, de a kategóriájukban az év legjobbjai is lettek

Fotó: ZH

A Zala megyeiek persze nem csupán megjelentek, de a tavalyi ultrakönnyű repülős kontinensbajnokságon nyújtott teljesítményeik alapján a díjazottak között is szerepeltek a neveik.

Ferinc Vince kezében a két kupa. Nemcsak a Litvániában rendezett Európa-bajnoki szereplésüket díjazták, de a kategóriájukban az év legjobbjai is lettek
Fotó: ZH

 

2019-ben Litvániában rendezték a repülős Európa-bajnokságot és a nagykanizsaiaktól a Ferinc Vince–Dömötör Zsolt páros auto­gyro kategóriában bronz­érmet szerzett. Nos, egyebek mellett ezért is vehették át néhány hete szakágukban és kategóriájukban az év sportolója díjat.

A keszthelyi Hegedüs Károly–Csapó Tünde duó – amely a negyedik helyet szerezte meg a kétüléses motoros sárkányrepülők mezőnyében a litvániai eseményen – szintén a díjazottak között szerepelt. Hozzájuk hasonlóan a kanizsai Waller Attila–Pataki Bernadett kettős ugyancsak a kétüléses motoros sárkányrepülőknél vett részt a baltikumi sportos seregszemlén, és az igencsak erős mezőnyben elért nyolcadik helyükkel ők sem maradhattak ki az elismerésben részesültek csoportjából.

Amennyiben az idei járvány­ügyi helyzet engedi, ebben az esztendőben a

csehországi Hosínban rendezhetik meg a könnyű-repülősök világbajnokságát, amelyen jó eséllyel ismét részt vehetnek a zalai könnyű-repülős élet képviselői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában