Két bronzzal tértek haza

2020.02.28. 18:32

Jól ment a zalai birkózóknak a korosztály bajnokságán

Az utánpótláskorú birkózók számára megkezdődtek az idei országos bajnokságok. Elsőként  Dorogon 223 versenyző részvételével rendezték meg a Diák I. (2007–2008-as születé­sűek) szabadfogású ­magyar bajnokságát.

Kerkai Attila

Középen az érmes Henczi Benjamin, és a zalai pontszerzők

A versenyzők a területi bajnokságokon vívták ki az indulás jogát, köztük természetesen zalaiak is ott voltak. A Zalaegerszegi BSE három fővel vett részt a versenyen. Az 50 kg-ban Henczi Benjamin négy mérkőzést birkózott, az első kettőt technikai tussal nyerte, a döntőbe jutásért viszont kikapott a későbbi győztestől. A bronzérmet újra technikai tussal nyerte meg Henczi Benjamin. Az 54 kg-ban a két egerszegi, Varga Zalán és Ruzsics Milán is közel volt az éremszerzéshez, végül mindketten az ötödik helyen végeztek.

A Kanizsai BSE 29 kg-os versenyzője, Fata József egész nap jól birkózott és csak a döntőbe jutásért kapott ki, így ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A Kerámia SE Tófej 63 kg-os birkózója, Lukács Egon az ötödik helyen végzett.

A kanizsai Fata József is dobogóra
állhatott Fotó: ZH

Mindeközben a junior lányok Somogyjádon rangsoroló versenyen vettek részt. A 76 kg-ban Magasházi Mercédesz (Tófej) első helyen végzett. A diák korosztályú birkózók március 8-án szintén Somogyjádon fognak versenyezni a kötöttfogású területi bajnokságon. Az onnan továbbjutók március 28-án Zalaegerszegen küzdenek meg a kötöttfogású magyar bajnoki címekért.

Középen az érmes Henczi Benjamin, és a zalai pontszerzők

A zalai versenyzők edzői: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (Zalaegerszegi BSE), Szatmári Zsolt, Farkas András (Kanizsai BSE), Szanati József (Tófej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában