Fiatal lövészek érmei

2020.02.20. 20:49

A ZTE SK három csapata is a dobogóra állt az ob-n

A nemrég lezajlott légfegyveres országos bajnokságon Major Veronika ezüstérme mellett további jó zalai eredmények is születtek. Az utánpótlás-korosztályok képviselői is kitettek magukért. 

Kerkai Attila

A ZTE SK ifjú légfegyveres lövészei három érmet is szereztek az országos bajnokságon

Fotó: Katona Tibor

Az olimpiai kvótás Major Veronika, a Keszthelyi BEFAG LK versenyzője – mint beszámoltunk róla – a légpisztolyos számban ezüstérmet szerzett, de természetesen nemcsak a keszthelyiek voltak ott az ob-n. A Nagykanizsa PLSE, valamint a megyeszékhelyről a PLE Zalaegerszeg, a ZTE SK, valamint a Göcsej SE is képviseltette magát az ob-n.

A ZTE SK ifjú légfegyveres lövészei három érmet is szereztek az országos bajnokságon
Fotó: Katona Tibor

A felnőtt férfiak mezőnyében a légpuskásoknál Somogyi Péter (ZTE SK) az alapversenyben a 4. helyen került döntőbe, amely rendhagyó módon zajlott le, mondhatni, példa nélküli volt. Sidi Péter hibájára bírói hiba következett, majd nem éppen békés szóváltások után a bírói testület döntése a finálé addigi eredményeit törölte, és húsz perc csúszással újrakezdte. Így Sidi Péter a 6. helyen végzett. A bronzmeccsért vívott csatában pedig az olimpiai kvótás Péni Istán és Somogyi Péter között köregyenlőség miatt szétlövés következett: mindketten 10,7 körös eredményt lőttek, s újabb szétlövés jött. Ebben Somogyi 10,5-öt, Péni 10,6-ot lőtt, így Somogyi Péter a negyedik helyen végzett, Pénié pedig a bronzérem lett. A légpuskások csapatversenyében a ZTE SK felnőttgárdája (Somogyi Péter, Csókási Tibor, Szabó Marcell) a negyedik helyen végzett.

A légpisztolyosok mozgáskorlátozott kategóriájában Magyar László (PLE Zalaegerszeg) ezüstérmes lett.

A junior versenyzők között a ZTE SK ifjúsági korosztályú fiúcsapata kiváló teljesítményt nyújtott: a Kálmán Bálint, Varga Botond, Szabó Marcell trió bronzérmesként zárta a viadalt. Az egyéni versenyben Kálmán Bálint a döntőbe jutott, melyben a nyolcadik helyen végzett.

A ZTE SK légpuskásai természetesen indultak saját korosztályukban is, azaz az ifjúságiak között. Egy változtatással, a Kálmán Bálint, Varga Botond, Szalai Marcell összeállítású csapat szintén bronzérmet szerzett. Az egyéni versenyben Kálmán Bálint a 6., Varga Botod pedig a 7. helyen végzett a bajnokságban. A harmadik bronzérmet a ZTE SK ifjúsági lánycsapata szerezte meg – Szenecsár Csenge kiváló egyéni ötödik helyezésével, továbbá Árvai Luca és Vuk Nika jó teljesítményével.

Az ifjúságiak légpisztolyos számában a keszthelyi BEFAG LK versenyzője, Kálóczi Regina az ötödik helyen zárt, míg csapatban a BEFAG LK (Kálóczi Regina, Lenner Vanda, Rauch Martina összeállításban) szintén ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában