Büntetőkkel a Batthyány nyert

2019.12.09. 20:50

Tizenegyedszer futballoztak Fekete Szabolcs emlékére

A kanizsai NSzC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájában ismét megrendezték a Zsigmondy Kupa – 11. Fekete Szabolcs Teremlabdarúgó Emléktornát.

Kühne László

A Batthyány-gimnázium kupagyőztes csapata. Állnak (balról): Gerencsér Gergő, Németh Dávid, Szőke Renátó, Dobri Lajos, Sipos Marcell. Guggolnak: Póczak Péter, Bíró Bence, Németh Marcell, Aczél Péter, Kele Marcell

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: a szerző

A kupán két hármas csoportban kezdtek a helyi középiskolás csapatok, majd a hely­osztók keretében ezekből a triókból a harmadik helyezettek játszottak a folytatásban az 5., a másodikok pedig a 3. helyért. Végezetül a két csoport­első a finálét vívhatta meg.

Az ötödik hely sorsáról döntő Cserháti–Piarista összecsapás 5-2-re végződött, a bronzérmet a Thúry szerezte meg, miután 6-2-re nyert a Dr. Mező ellen, míg a döntőben a Batthyány–Zsigmondy párosítás a rendes játékidőben 3-3-at hozott, végül büntetőkkel a BLG nyert 2-0-ra.

A Batthyány-gimnázium kupagyőztes csapata. Állnak (balról): Gerencsér Gergő, Németh Dávid, Szőke Renátó, Dobri Lajos, Sipos Marcell. Guggolnak: Póczak Péter, Bíró Bence, Németh Marcell, Aczél Péter, Kele Marcell Fotó: a szerző / Zalai Hírlap

A torna végeredménye: 1. Batthyány, 2. Zsigmondy, 3. Thúry, 4. Dr. Mező, 5. Cserháti, 6. Piarista. A kupa különdíjait is kiosztották, a torna gólkirálya Bölcz Máté (Thúry) lett 7 góllal, a legjobb kapusnak Maronics Csaba (Thúry) bizonyult, míg a legjobb mezőnyjátékos Aczél Péter (Batthyány) lett.

– Az első három helyezett csapat serleget kapott, a különdíjasok emlékplakett jutalomban részesültek. A díjakat Pápai László, Fekete Szabolcs egykori csapattársa, barátja adta át, egyben gratulálva a csapatok és a játékosok teljesítményéhez – mondta el érdeklődésünkre Váradi Gábor, a kupa szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában