Az Év góljára hétfőtől a szurkolók is szavazhatnak

2019.12.16. 22:00

Major Veronika is jelölt az év női sportolója díjra

Megkezdődött az internetes szavazás 2019 legjobb sportolóira – a Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai 62. alkalommal voksolhatnak.

MTI

Major Veronika neve is a legjobbak között szerepel Fotó: Szekeres

Fotó: Szekeres Péter

Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke hétfőn az M4 Sporton ismertette a listákat. Az MSÚSZ elnöksége hét kategóriában tízes jelöltlistát állított össze. A fogyatékos sportolók, csapatok, a fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzők 10-es listáját ezúttal is a Magyar Paralimpiai Bizottság állította össze.

Major Veronika neve is a legjobbak között szerepel Fotó: Szekeres

Az MLSZ Életműdíjasát a labdarúgó-szövetség elnöksége, az MSÚSZ-MOB Életműdíjast pedig a MSÚSZ elnökség ajánlására a MOB vezetősége választja meg.

Az Év góljára az M4 Sport honlapján december 23-tól, hétfőtől voksolhatnak az MSÚSZ és az MLSZ által felkért szakmai zsűri 10-es listájára a szurkolók, így kialakul a legjobb három mezőnye, de az eddigiektől eltérően a győztest a szakmai zsűri választja ki, átvéve a FIFA Puskás-díj odaítélésének az idén bevezetett gyakorlatát.

Zalai szempontból örvendetes, hogy az év legjobb magyar női sportolója választás tízes listáján ott van Major Veronika, a BEFAG Keszthelyi Erdész LK világkupagyőztes és Európa-bajnoki arany-, illetve bronzérmes sportlövője is. A keszthelyiek már olimpiai kvótás sportolója mellett olyan kiválóságok vannak eme névsorban, mint Csipes Tamara (kajakos), Hosszú Katinka (úszó), Kapás Boglárka (úszó), Késely Ajna (úszó), vagy éppen Márton Anita (atléta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában