A Gyenesdiás támadója 20 góllal zárta az élen az őszt

2019.12.26. 19:00

Az I. osztályban Czafit Richárd volt a legjobb

A megyei labdarúgó I. osztályban a legtöbb gólt Czafit Richárd szerezte az őszi szezon során, összesen 20 találatig jutott. A 2017/2018-as szezon gólkirálya 6 találattal előzi meg a második helyen álló Mavolo Paolót és Madarász Zoltánt.

ZH

Czafit Richárd várhatja a góllövőlista éléről a tavaszi folytatást Fotó: Archív/PU

Az I. osztály 2019/2020-as szezonjának őszi idényében egy mesterhatos született, az összesen 11 találatig jutó zalaszentgróti Ferenczi Dávid a Kiskanizsa elleni 9-3-ra megnyert találkozón zörgette meg a hálót hat alkalommal. Mesternégyesnek öt alkalommal örülhettek a nézők, ebből kettőt Czafit Richárd, egyet-egyet pedig a csesztregi Nagy Bence, a gellénházai Mavolo Paolo, valamint a zalakomári Horváth János szerzett. A Gyenesdiás az Andráshida TE-t és a Lenti TE-t is Czafit négy góljával győzte le 4-1-re a szezonban. A Zalakomár már nem volt ennyire szerencsés, hiszen Horváth János négy találata sem volt elég a Gellénháza legyőzéséhez, a találkozón 5-4-es vereséget szenvedtek a komáriak. Mesterhármas összesen hat született az ősszel lejátszott mérkőzéseken. Érdekesség, hogy a 6-0-s vendégsikerrel végződő Zalalövő–Gyenesdiás találkozón Czafit és dr. Tarnóczai Gergő is három-három találatot jegyzett. Az alábbiakban a megyei I. osztály góllövőlistáját közöljük, ahol azok a játékosok szerepelnek, akik legalább öt találatot szereztek az ősszel.

20 gólos: Czafit Richárd (Gyenesdiás).

14: Mavolo Paolo (Gellénháza), Madarász Zoltán (Zalakomár).

11: Bíró András (Csács-NSE), Nagy Bence (Csesztreg), Ferenczi Dávid (Zalaszentgrót).

10: Odonics Péter (Gellénháza), Horváth János (Zalakomár).

9: Kónya Szilárd (Csács-NSE), Szabó Bence (Gellénháza), Karvalics Barnabás (Zalalövő).

8: Szabó Martin, Szinay Bendegúz, Tóth László (mindhárman Andráshida SC), Gájer Péter (Zalaszentgrót).

7: Karakai András (Csács-NSE).

6: Horváth Dániel (Andráshida TE), Nagy Norbert (Csesztreg), Takács Dávid Attila (Szepetnek).

5: Doszpoth Sándor Dávid, Horváth Elemér, Rózsa Ruben (mindhárman Andráshida TE), Bogyó Károly (Csács-NSE), Magai Róbert, Szekeres Rudolf (mindketten Csesztreg), Takács Gergő (Lenti TE), Kollár Péter (Szepetnek), Szabó Benjamin (Teskánd).

Czafit Richárd várhatja a góllövőlista éléről a tavaszi folytatást Fotó: Archív/PU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában