Három külföldi vívóviadal

2019.11.29. 19:40

Nemzetközi versenyeken szereztek érmeket a ZVE tőrözői

A klub utánpótlása folyamatosan fejlődik, és ennek köszönhetően a Zalaegerszegi Vívó Egylet már nemcsak hazai, de külföldi versenyeken is indítja fiataljait. Így jutottak el az egerszegiek  Somorjára és Pozsonyba, illetve Bécsbe is. 

Kerkai Attila

Az egerszegi klub érmes és pontszerző versenyzői Fotó: ZVE

Fotó: Attila Szabo

Szlovákiában, Somorján gyermek tőrversenyt rendeztek, melyen a ZVE több sportolója is pástra áll. A fiúknál Szabó Bence lett a legjobb egerszegi, aki a hetedik helyen végzett, míg Szabó Bálint a 10., Farkas Attila pedig a 22. helyen zárt. A leányok mezőnyében Zalából Goldfinger Blanka a 9., Makaró Hanna a 10., Habuczki Vanda pedig a 14. helyezést szerezte meg.

Az egerszegi klub érmes és pontszerző versenyzői Fotó: ZVE

Ezt követte a zalaiak számára Bécs, ahol gyermek leány tőrversenyen Kiss Anna a dobogó második fokára kapaszkodott fel. Az újonc fiú tőröző Kiss Botond 9. lett.

Újra Szlovákia, Pozsony volt a legutóbbi állomás a ZVE fiataljainak külföldi fellépései sorában. Gyermek fiú tőrben ismét érmes helyezésnek örülhettek az egerszegiek, hiszen bronzérmet hozott haza Szabó Bálint, illetve hozzá hasonlóan a leányoknál Habuczki Vanda is a harmadik, azaz dobogós, bronzot érő helyen végzett, míg Makaró Hanna a hatodik pozícióban zárt. Az újonc fiú tőrözőknél ezüsttel térhetett haza Benedek Csongor, Moór Sámuel pedig 8 lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában