NB III: négy zalai pont

2019.11.17. 19:50

Másodszor nyert a Hévíz – nem kapott ki a Kanizsa

A labdarúgó NB III Nyugati-csoportjában a Hévíz diadallal, a Nagykanizsa pedig döntetlennel zárta a szezon első felét.

Góth Imre, Kühne László

Zöld mezben a hévízi Vass György szánja el magát lövésre, aki vasárnap kétszer is betalált távolról

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Hévíz SK–Puskás Akadémia FC II. 3-1 (2-0)

Hévíz, 200 néző. Jv.: Horváth M.

Hévíz: Czirjék – Kopasz-Bódi, Németh E., Nedelkó, Tóth G. – Pajor (Baráth), Németh Á., Horváth M., Vass – Török (Horváth D.), Bontó (Kobra). Edző: Damina László.

Gólszerzők: Vass (34., 58.), Németh E. (88., 11-esből) ill. Tamás (87.).

Zöld mezben a hévízi Vass György szánja el magát lövésre, aki vasárnap kétszer is betalált távolról
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A hazaiak négy alapemberük nélkül léptek pályára, de foggal-körömmel küzdöttek minden labdáért. Igyekezetük jutalma két gól lett: Vass 16, majd 22 méterről vette be a kaput. Élénk volt a mérkőzés, melynek 87. percében Nedelkó második sárga után mehetett zuhanyozni. A következő két támadás során kialakult a végeredmény: előbb a felcsútiak szépítettek, majd egy kezezés miatt megítélt 11-est értékesítettek a hazaiak.

Damina László: „Megérdemelt győzelmet arattunk, a játékosaink szívvel-lélekkel küzdöttek.”

Ménfőcsanak ESK–FC Nagykanizsa 1-1 (0-1)

Ménfőcsanak, 300 néző. Jv.: Gaál Á.

Nagykanizsa: Borsi – Ekker, Kovács Gy., Gerencsér A., Horváth B. – Kretz (Bagó B.), Béli M. (Simonfalvi) – Szegleti, Hampuk (Herzsenyák), Lőrincz – Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Gólszerzők: Kószás (77.), ill. Lőrincz (10.).

A tabellaszomszédok csatáján két jó erőkből álló együttes találkozott. Több játékos is hiányzott a zalai védelemből, de a pályára lépők állták a sarat, sőt, az első tíz perc végén formás akció végén a vendégek szereztek vezetést. Fordulás után feltámadt a szél és keményebb lett a játék, a hazaiak igyekezetét pedig a hajrához közeledve koronázta siker egy fejesgól formájában. A Kanizsa hét meccs óta veretlen.

Barna László: „Értékes pontot szereztünk, amelyért nagyot küzdött a csapatom. Oldalszabadrúgás után kaptunk olyan gólt, ami egy magas ellenféllel szemben benne van a pakliban, de azért sajnálhatjuk, hogy elveszett az előny.”

A forduló további eredményei: Fehérvár II.–Mosonmagyaróvár 2-2, Érd–Veszprém 2-1, Komárom–Bicske 1-0, Lipót–III. Ker. TVE 3-3, Sárvár–Balatonlelle 2-2, Pápa–BKV Előre 2-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában