Ökölvívás

2019.10.28. 19:24

Orsós Patrícia magyar bajnok lett Egerben

Idén Egerben rendezte meg az ökölvívó szakszövetség a junior országos bajnokságot. A rangos versenyen ötvennégy egyesületből közel kétszázan indultak, 24 súlycsoportban, és hazánk legjobb 15-16 éves utánpótláskorú bokszolói között ott voltak a hévíziek is.

Góth Imre

Középen Orsós Patrícia, előtte fekete pólóban Horváth Balázs, az erőnléti edzője Fotó: a szerző

A Hévíz SK a 48 kg-ban Födelmesi Linda, a 70 kg-ban Orsós Patrícia révén volt érdekelt az országos bajnokságon. A lányok mezőnyének sokszínűségét jól mutatja, hogy mind a tíz súlycsoportban más egyesület versenyzője szerezte meg a győzelmet. A hévíziek szerepléséről Kepli József János szakosztályvezető a következőket mondta:

– A szorítóban Födelmesi Linda taktikus menetekben osztotta a pofonokat, szépen, ésszel küzdött – így a szakvezető. – Jól állta a sarat és védte a reá záporozó ütéseket, rendszeresen visszaütött. A bírák viszont ellenfelét, a támadóbb felfogású Kiss Aurórát (Hód) látták jobbnak 3:2-es pontozással. Linda ezzel a harmadik helyen végzett. Orsós Patrícia szép teljesítményével kivívta a döntőben való részvétel jogát. Itt szívvel-lélekkel harcolt, pontos ütésekkel és jó védekezéssel nagyon pörgős, taktikus bunyót bemutatva tíz másodperccel a gongszó elhangzása előtt kiütötte ellenfelét, a debreceni Csete Bettinát. Megérdemelten lendíthette győztes karjait a magasba.

Középen Orsós Patrícia, előtte fekete pólóban Horváth Balázs, az erőnléti edzője Fotó: a szerző

Orsós Patrícia az elmúlt két évben kitartó munkával, heti hat edzéssel felért a csúcsra, Födelmesi Linda bronzérmével együtt pedig immár nyolc bajnoki éremmel rendelkezik a HSK. A versenyzők felkészülését segítette Cheberko Rodion technikai edző, Pete Bálint ökölvívó-segédedző és Horváth Balázs erőnléti edző is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában