Emmanuel Ubilla hétvégén még nem játszhat

2019.10.28. 08:57

Autóbalesetben megsérült a ZTE KK két légiósa (frissítve)

Vasárnap délután az M7-es autópályán szenvedett balesetet a ZTE KK két külföldi játékosa Emmanuel Ubilla és Reginald Johnson.

zaol.hu, Kerkai Attila

Emmanuel Ubilla pénteki játékára nem sok remény mutatkozik egyelőre Fotó: Pezzetta Umberto

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

Stárics Kornél ügyvezető aznap este már hazahozta mindkét játékost, és első kézből értesült a pontos diagnózisról. – írta a ZTE KK hivatalos Facebook oldala. A kosárcsapat információi szerint Emmanuel Ubilla fej-, nyaki- és mellkassérülést szenvedett, ám a CT vizsgálat negatív volt, míg a másik játékos karcolásokkal megúszta. Komolyabb sérülésük nincs. A velük ütköző autók utasairól egyelőre nincs információ.

A két sportoló szabadidejükben, engedéllyel tartózkodtak a városon kívül, a balesetkor éppen esti edzésükre tartottak hazafele. Ubilla megfigyelésre a zalaegerszegi kórházba került.

Emmanuel Ubilla pénteki játékára nem sok remény mutatkozik egyelőre Fotó: Pezzetta Umberto

Frissítés:

A ZTE KK közleményt adott ki a balesetről, mi Stárics Kornél ügyvezetőt kérdeztük arról, hogy mi történt.

- Polgárdinál az M7-es autópályán történt a baleset – mondta a ZTE KK ügyvezetője. – A fiúk elmondása szerint egy állat futott ki eléjük az útra, amit ki akartak kerülni, ám közben hátulról beléjük rohant egy autó. Ubillát és Johnsont a fehérvári kórházba vitték, ott minden szükséges vizsgálaton átestek, Ubillának vannak komolyabb sérülései annak ellenére, hogy a körülményekhez képest ő is jól van.

A két játékos engedéllyel hagyta el Zalaegerszeget, s mint Stárics Kornél elmondta, ez minden esetben így van, amikor valaki céges autóval hagyja el a várost. A két kosaras szabadnapján utazott a fővárosba.

A ZTE KK pénteken a Paks vendége lesz, ezért azt is megkérdeztük az ügyvezetőtől, hogy szóba került-e a mérkőzés elhalasztása, különös tekintettel arra, hogy Emmanuel Ubilla jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a hét végén még nem játszhat.

- Egyelőre elemezzük a történteket és a délelőtti órákban a szakmai stábbal is leülünk beszélgetni erről. A halasztási kérelemről is csak ennek függvényében döntünk, de egyelőre ez nem jött szóba. Annál is inkább, mivel a pénteki találkozó televíziós lesz, ezt elhalasztani pedig igencsak nyomós indok szükséges – mondta Stárics Kornél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában