A Ziccer NLSE újra kikapott a Fehérvártól

2019.09.23. 17:19

ZTE FC: hét gólig meg sem álltak

A női labdarúgó NB II Nyugati-csoportban a múlt heti kupabúcsúja után a ZTE FC fölényes hazai sikert aratott, a Ziccer NLSE hazai pályán kapott ki.

Bedő István, Kühne László

Szegedi Anita (kékben) kezdte meg a zalai gólgyártást, majd hétig meg sem álltak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC–SC Sopron 7-1 (4-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Bognár.

ZTE FC: Császár H. – Szegedi (Jelenics), Császár F., Kerkai (Major), Széplaki, Csidei, Csincsa (Bánfi) Tauker (Bicsák), Horváth V., Nagy, Sopronyi. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Szegedi (5.), Császár F. (7.), Széplaki (35.), Csidei (36.), Nagy B. (70., 83.), Bánfi 79.), illetve Kondor (40.).

A tavalyi bajnokságban a ZTE előtt végeztek a vendégek, ám az idei idényre meg­gyengültek, így a találkozó esélyese a zalai együttes volt. A házigazdák az első 15 perc után már két góllal vezettek. A vezetés birtokában kis „szünetet” tartottak, majd két perc alatt két gólt szereztek, a félidő hajrájában pedig szépítettek a vendégek. A második félidőben is a ZTE irányított, egy darabig nem sikerült gólt szerezniük, de a mérkőzés hajrájában ismét eredményessé vált a támadójátékuk, és fölényes lett győzelmük.

Szegedi Anita (kékben) kezdte meg a zalai gólgyártást, majd hétig meg sem álltak
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A ZTE FC végig uralta a mérkőzést, ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Pergel Andrea: „Végig irányítottuk a mérkőzést, egyértelműen jobbak voltunk ellenfelünknél, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk.”

Ziccer NLSE–MOL Fehérvár FC 0-6 (0-4)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Marácz.

Ziccer: Balassa Sz. – Molnár L., Boros G., Kunics, Farkas Cs., Tarsoly K. (Sóstai), Szollár, Szabó Zs., Horváth E. (Gerencsér L.), Latin (Molnár R.), Kozma E. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Székely (15. – 11-esből.), Földvári (24.), Szehofner (38. 45., 71.), Pécsi (56.).

A néhány héttel korábbi kupameccsükhöz hasonlóan a Ziccer NLSE – MOL Fehérvár FC NB II-es női labdarúgó-bajnokin is nagy különbségű fehérvári siker született, igaz a Fejér megyeiek góljai gyakorlatilag megfeleződtek. A kupameccsen 13-0-s fehérvári siker született, úgyhogy a papírforma ismét mellettük szólt. Ettől függetlenül a Ziccer játékosai igyekeztek még nagyobb koncentrációval a meccsbe szállni. Az első negyedórában ráadásul az előre-játékuk még jól érzékelhetően működött is, azt követően szerzett előnyt a fehérvári együttes, és még megtoldotta ezt a szünetig. A második félidőben egy idő után talán már nem csupán a kanizsaiak, de a székesfehérváriak is kissé fáradtabbak lettek, így abban az időszakban Benedek József csapatának hálójába már csak kétszer került a labda.

Benedek József: „Véleményem szerint védekezésben egyértelműen fejlődtünk, egységesebben is játszottunk, a kapott góljainkat inkább egyéni hibák előzték meg, ezeket az elkövetkezendőkben szeretnénk visszaszorítani.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában