Felemás eredmények

2019.09.11. 19:19

Női foci: egy pont a forduló zalai „termése”

A női labdarúgó NB II. Nyugati csoportban idegenben szerzett pontot a ZTE FC, a kanizsai Ziccer NLSE pedig kikapott.

Bedő István, Kühne László

Bánfi Evelin (kékben) gólja pontot ért a hajrában

Fotó: Szekeres Péter

PELC Nyárád – ZTE FC 3-3 (2-1)

Pápa, 50 néző. Jv.: Domján.

ZTE FC: Császár H. – Nagy B., Szegedi, Császár F.,Széplaki, Varró, Csincsa, Bánfi, Tauker (Bicsák), Horváth V., Sopronyi. Edző: Pergel Andrea.

Gólszerzők: Pödör, Gyarmati (11-esből), András, illetve Varró, Szegedi, Bánfi.

Gyengén kezdte a mérkőzést a ZTE, a vendégek lassan vették fel a meccs ritmusát, a hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést. A zalaiak egy szép egyéni akció végén egyenlítettek, amikor Varró kicselezte a teljes hazai védelmet. Nem sokáig örülhetett a döntetlennek a ZTE. A játékvezető egy erősen vitatható 11-est adott meg a pápaiaknak, amit értékesítettek. A második félidőben a vendégek irányítottak, és ismét sikerült az egyenlítés. Egy újabb kihagyás után megint a házigazdáknál volt az előny, de a mérkőzés hajrájában egy kavarodás után Bánfi Evelin révén egyenlített a zalai csapat, és mentett pontot.

A ZTE FC együttese vasárnap a magyar kupában lép pályára. Az egerszegiek a szintén az NB II. Nyugati csoportban szereplő Soroksár vendégei lesznek.

Pergel Andrea: „Ellentétes félidők, igazságos döntetlen.”

Bánfi Evelin (kékben) gólja pontot ért a hajrában
Fotó: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

Ziccer NLSE – MLE-R-Bus 0-8 (0-4)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Németh D.

Ziccer: Balassa Sz. – Buncsák, Molnár R., Boros G. (Bársony L.), Farkas Cs. (Sóstai), Tarsoly K. (Latin), Szollár, Szabó Zs., Molnár R., Horváth E., Kozma E. Edző: Benedek József.

Gólszerzők: Hartmann (3), Bojicic (2), Joscak, Vári V., Balogh R.

Az elmúlt szezonban még NB I-es baranyai MLE együttesét fogadta a Ziccer női labdarúgó együttese, és a papírforma nem a kanizsaiak sikerét vetítette előre. A zalaiak próbáltak zártan védekezni és abból támadásokat vezetni. Ez működött egy ideig, hiszen a vendégek csak a 15. percben szereztek vezetést, onnantól aztán a tudásbeli különbség a két együttes között mind inkább megmutatkozott. A kanizsai védelmen komoly nyomás volt. A második félidőre nem feltett kézzel futott ki a kanizsai egység, de a játék képén nem tudtak változtatni. Mind jobban fáradtak a vendéglátók, a baranyaiak pedig még nagyobb különbségűvé tették győzelmüket.

Benedek József: „Úgy vélem, nem feltétlenül a feljutásra aspiráló MLE csapatát kell megvernünk. Az eredmény ellenére volt tartása csapatomnak, és mindenki a tudásának megfelelően próbált futballozni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában