A termálfürdő területén

2019.07.04. 14:00

Erős emberek világbajnoksága Lentiben

A Lenti Termálfürdő lesz a helyszíne július 13–14-én az Ultimate Strongman 105 kg Team World Championship – Erős Ember Világbajnokságnak. A verseny a Zala megyei önkormányzat, valamint Lenti városa támogatásával, az ukrán és a magyar szövetség szervezésében valósul meg.

ZH

Az idén is a kamionhúzás lesz az első versenyszám Fotó: archív

A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen tavaly ugyancsak a fürdő adott otthont a HSMA Erős Ember országos bajnokságnak, amely rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Emellett az érdeklődőket is ideális körülmények várják: a 8 hektáros zöldterületen akár a medencékből is figyelemmel kísérhető a legerősebb emberek küzdelme.

Az idén is a kamionhúzás lesz az első versenyszám Fotó: archív

A versenyzők Kanadából, Oroszországból, Kínából, Ukrajnából, Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Csehországból érkeznek 1–1 kétfős csapattal, Magyarország a házigazda szerepében 2 csapatot indít. A résztvevők 8 versenyszámban mérik össze erejüket a két nap alatt – tájékoztatott a fürdő. Július 12-én, pénteken délután lesz a nyilvános mérlegelés, szombaton pedig az ünnepélyes megnyitót követően 16 órakor kezdetét veszi a verseny a 18 tonnás kamionhúzással a fürdő parkolójában. Ezt izlandi keresztcipelés követi, majd pakolószám következik, amelyben a résztvevők különböző súlyú tárgyakat pakolnak A-ból B-be.

Vasárnap a versenyzők újult erővel látnak neki a vikingnyomásnak, a vasgolyóval guggolásnak, a 800 kg-os traktorkerék-forgatásnak és egyéb kihívásoknak. A verseny ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul 14-én, vasárnap délután öt órakor a fürdő

beach medencéjénél, mely után a versenyzők fürdőzéssel vezetik le a két nap fáradalmait. Bővebb információk a lenti fürdő honlapján elérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában