Aranyak és több érem

2019.06.07. 20:00

Zalai testépítők is dobogóra állhattak az INBA bajnokságán

Zalai résztvevői is voltak az idei INBA Grand Prix-nek, ami egyben az ez évi országos bajnokságot is jelentette. Ha ennyiből nem derült volna ki, miről van szó, nos testépítésről, és a miskolci viadalról érmekkel tértek haza megyénk versenyzői. Sőt egyikük, Liszli Erika a hét végén már a világbajnokságon áll pódiumra Athénban.

Kerkai Attila

A kategóriagyőztesek, balról az egerszegi Liszli Erika, Patkó Viktória, valamint a keszthelyi Varga Balázs Fotó: ZH

Az INBA, vagyis a naturál testépítők nemzetközi szövetségének magyar bajnokságán lehetett az Európa- és a világbajnokságra is kvalifikálni. Liszli Erikának nem kellett minősítenie, hiszen – mint korábban már beszámoltunk az elért eredményeiről – ő a tavalyi, Las Vegasban rendezett naturál olimpián szerzett aranyával automatikusan résztvevője a vb-nek is. Ezúttal már a maga alapította Zalaegerszeg Cutler Team csapatának vezetőjeként, edzőjeként és természetesen versenyzőjeként volt ott Miskolcon, ahol Liszli Erika a miss physique kategóriában aranyérmet szerzett, a fitness figure +35 versenyben pedig másodikként zárt. A Cutler Team csapatának tagjaként Patkó Viktória (ő két éve dolgozik együtt Liszli Erikával) a sport modell (164 cm) kategóriában győzött, a bikini’s mama versenyben pedig második lett. Ugyancsak az egerszegi csapat színeiben indult Wimmer Adrien (bikini modell). A fiúk között a 16 éves Beczők János a junior body building kategóriában 5. lett, a masters (+45) versenyben pedig Filó Attila hatodikként zárt.

A kategóriagyőztesek, balról az egerszegi Liszli Erika, Patkó Viktória, valamint a keszthelyi Varga Balázs Fotó: ZH

A keszthelyi és hévízi versenyzőket Czotter Mariann, illetve Görnye Ádám készítette fel. Versenyzőik közül Varga Balázs a junior body building kategóriában ért el aranyérmet és az újoncok között is első lett, míg a nyílt versenyben másodikként végzett. Ouldammer Attila a nyílt kategóriában (-174 cm) bronzérmesként végzett. A lányok közül Sényi-Négeli Noémi a fitness bikini versenyben ért el szép helyezést, ugyanis ezüstérmes lett.

Liszli Erikával a hét közepén még idehaza beszélgettünk, de már Athénban, a világbajnokság színhelyén van. Mint elmondta, ősszel hazai környezetben is pódiumra lépnek.

– Ugyanis elnyertük az INBA Elite Tour állomásának a rendezését, amire Zalaegerszegen kerül sor – mondta Liszli Erika. – Ezen a viadalon lehet pontokat gyűjteni a Las Vegas-i testépítő olimpiára való kijutásához. Októberben lesz a versenyünk és már erre is készülünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában