Rossi nem ülhet a kispadon

2019.06.10. 20:00

Magyar–walesi: Ryan Giggs még emlékszik a ZTE elleni meccsre

A magyar labdarúgó-válogatott szombati, Azerbajdzsánban aratott sikerét követően kedd este a Groupama Arénában (20.45) a walesieket fogadja a 2020-as Európa-bajnokság selejtezősorozatában. Ha Marco Rossi együttese legalább döntetlent ér el, őszig biztosan az E csoport élén marad.

MTI

A képen a szombati találkozón Nagy Dominik (18) és az azeri Rahil Mammadov figyel a labdára

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A szombati 3-1-es siker után Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének ugyanúgy hat pontja van, mint a világbajnoki ezüstérmes horvátoknak, akiket – mivel pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol – a márciusi 2-1-es győzelemmel megelőz. Luka Modricék, akik szombaton Eszéken 2-1-re legyőzték a walesieket, kedden nem lépnek pályára. A magyar–walesi összecsapás mellett még azeri–szlovák találkozó lesz a csoportban.

Hétfőn előbb Ryan Giggs, a walesi válogatott kapitánya tartotta meg mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.

A képen a szombati találkozón Nagy Dominik (18) és az azeri Rahil Mammadov figyel a labdára
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

– Minőségi ellenféllel találkozunk, amelynek a pálya minden részén van minőségi játékosa. Nem egy futballistára fókuszálunk, hanem csapatként kell felülkerekednünk – mondta sajtótájékoztatóján a szakvezető. Giggs kifejtette: a walesieknél mindenki egészséges, de hozzátette, némi vérfrissítés minden bizonnyal jót tesz majd, mert sokaknak „sok meccs van a lábában” így a szezon végén.

Újságírói kérdésre elárulta, úgy emlékszik a ZTE FC–Manchester United 2002-es Bajnokok Ligája-selejtezőre – amelyen a vesztes angol csapat tagjaként pályára lépett –, mintha tegnap történt volna. Nevetve azt is hozzáfűzte: mivel 1-0-ra kikaptak, szeretné kitörölni az emlékezetéből.

Marco Rossi magyar szövetségi kapitány szintén megtartotta a keddi, Wales elleni Eb-selejtezőt megelőző hivatalos sajtótájékoztatóját. A szakember elmondta: eltiltása miatt Cosimo Inguscio irányítja a mérkőzésen a csapatot a kispadról – számolt be róla a szövetség honlapja.

– Tervezek változtatásokat a kezdőcsapatban, de ezek kizárólag taktikai jellegűek lesznek, nincs szó arról, hogy a kikerülőkkel ne lettem volna elégedett Azerbajdzsánban. A walesi játékosok fizikálisan sokkal erősebbek, jobb kondícióban lévő futballisták, mint az azeriek voltak, muszáj reagálnunk erre a csapat összetételénél. A célunk, hogy megtartsuk az előnyünket a walesiekkel szemben a tabellán. Ennél tovább egyelőre nem szabad gondolkodnunk, hiszen nagyon fontos meccs vár ránk, ahol csak a legjobb tudásunkat nyújtva lehet esélyünk a sikerre – fogalmazott Marco Rossi.

Az ötösből az első kettő jut ki a jövő évi Eb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában