négy érmet szerzett

2019.05.09. 19:01

A keszthelyi Hetyei Nóra remekelt a válogatottban

Újabb szép sikerrel és eredménnyel rukkolt ki Hetyei Nóra, a keszthelyi Kiscápák SE tehetséges úszója, aki a napokban a magyar serdülő válogatott tagjaként vett részt nemzetközi viadalon Lengyelországban.

Kerkai Attila

Hetyei Nóra és edzője, Csala Tamás

Fotó: Kerkai Attila

A négy nemzet (cseh, szlovák, lengyel, magyar), V4 Olimpiai Reménységek Versenyére keresztelt viadalon Hetyei Nóra két arany- és két bronzérmet nyert Oswiecim városában.

Hetyei Nóra és edzője, Csala Tamás
Fotó: Kerkai Attila

A magyar válogatott színei­ben Hetyei Nóra az 50, 100 és 200 m-es mellúszást és a 4x100 m-es vegyes váltó mellúszó részét úszhatta korosztálya legjobbjaként. A 100 méteres mellúszásban egyéni csúccsal (1:11,99) első helyen végzett, és ezzel megszerezte a Keszthelyi Kiscápák SE első serdülő válogatott egyéni aranyérmét! Csala Tamás edző tanítványa, Hetyei Nóra a magyar vegyes váltóval szintén aranyérmet szerzett, 50 m mellen (33,16) szoros verseny után és 200 m mellen is egyéni csúccsal (2:38,12) bronzérem került a nyakába.

A magyar serdülő válogatott a négy ország között toronymagasan végzett az éremtábla élén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában