Jó hangulatú torna volt

2019.05.24. 20:13

A 3x3-as kosarasok izgalmas csatái a jégcsarnokban

Ideális helyszínnek bizonyult a Zalaegerszegi Jégcsarnok a Decathlon Kosárlabda Bajnokság lebonyolítására. A Városi Szabadidő Szövetség Kosárlabda Bizottságának szervezésében, húsz csapat részvételével rendeztek tornát.

Jóna István

Látványos jelenetekben sem volt hiány a jégcsarnokban rendezett tornán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A versenyen a 3x3-as szabályok szerint játszottak a csapatok, a szervezők pedig három pályát építettek fel, és három korcsoportban várták a nevezőket. A felnőtt (nyílt) kategóriában egy ajándékutazásért küzdöttek a csapatok, ami igencsak vonzónak bizonyult. A zalaegerszegi Hoppááá csapata veretlenül lett az első, az Endgame és a Kertvárosi Gettó előtt.

Látványos jelenetekben sem volt hiány a jégcsarnokban rendezett tornán Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A legnagyobb csatákat a fiúk 14–18-as korosztályának küzdelmei hoztak, ahol három csapat végig fej fej mellett haladt. Végül hármas körbeverés alakult ki, így csak hosszas számolgatás és összevetés után tudtak győztest hirdetni. Végül a megyeszékhelyi NEMTOM csapata nyert, a Paradicsom Placcsantók és a Junikornis előtt. A lányoknál a megyeszékhelyi No Name lett a győztes. A 10–14-es fiúknál az Air Team lett a bajnok a Zegfuture csapatát megelőzve. A lányoknál az Anonymus nyert, a Jómadarak és a harmadik Névtelenül előtt.

A szervezők szakítva a hagyományokkal minden korcsoportnak külön rendeztek büntető és hárompontos dobóversenyt értékes ajándékokért. A nyílt kategóriában Béres Tibor (hárompontos) és Oláh Dávid (büntető), a 14–18-as korosztályban Lajos Bálint (hárompontos) és Pajor Máté (büntető), míg a 10–14-es korosztályban Kocsárdi Emese (hárompontos) és Varga Réka (büntető) nyert.

A viadal zárultával Csizmadia László a szervezők részéről elmondta, hogy jövőre,a ZTE 100 éves jubileuma alkalmából egy különleges rendezvényt szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában