Lesjak: Fontos gól volt

2019.04.15. 20:00

Szeretné mielőbb ünnepelni a feljutást a ZTE FC védője is

Újabb győzelmével a ZTE FC labdarúgócsapata tovább erősítette vezető pozícióját az NB II-es tabella élén, és most már ott tart, hogy a következő, Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli találkozón akár matematikailag is bebiztosíthatja feljutását az élvonalba.

Kerkai Attila

Zoran Lesjak (a kép bal oldalán) szezonbeli harmadik gólját szerezte, és talán mind közül ez volt a legfontosabb

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ám mint tudjuk, a ZTE FC célja most már egyértelműen a bajnoki cím megszerzése, s jelenleg 9 pont az előnye a Gyirmóttal szemben. A harmadik Kaposvárt pedig a vasárnapi, Kazincbarcika elleni 1-0-s sikernek köszönhetően (meg persze a somogyiak vereségének hála) most már 13 ponttal előzi meg a zalai csapat, a Vasast pedig 14-gyel. Vasárnap a ZTE FC a Mosonmagyaróvár vendége lesz, a Kaposvár a Budafok otthonába utazik, és rendeznek egy Gyirmót–Vasas meccset. A ZTE FC pedig kijöhet úgy ebből a fordulóból, hogy a harmadikkal szemben legalább 15 pontra nő az előnye, s akkor a hátralévő öt fordulóban az üldözők közül már csak a Gyirmót érheti utol, ami egyenlő a feljutással.

A ZTE célja viszont – ahogy korábban írtuk – a bajnoki cím megszerzése, és jól halad efelé. Vasárnap, a Kazincbarcika ellen ugyan „csak” 1-0-ra nyert, ám ha jobban sáfárkodik helyzeteivel, lehetett volna simább is a sikere.

Zoran Lesjak (a kép bal oldalán) szezonbeli harmadik gólját szerezte, és talán mind közül ez volt a legfontosabb Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A találkozó egyetlen találatát az a Zoran Lesjak fejelte, akinek az őszi, Kazincbarcika elleni találkozó bizonyára nem tartozik a legkellemesebb emlékei közé. Azon a mérkőzésen állították ki, és kapott 4 mérkőzéses eltiltást, ami ellen hiába fellebbezett, miután maga a védő és a klub is túl súlyosnak ítélte azt. Most viszont a horvát védő mondhatni elégtételt vett, ugyanis a 71. percben fejelt egy gólt, ami végül győzelmet ért csapatának.

Zoran Lesjak nem véletlenül alapembere a ZTE FC-nek, folyamatosan megbízható és jó teljesítményt nyújt. Mindezt megemlítettük neki is, na meg persze illett gratulálni a győztes góljához is. Elárulta: nagyon sok gratulációt begyűjtött vasárnap óta…

– Köszönöm a gratulációt, nagyon fontos győzelem volt számunkra a vasárnapi, mely továbbsegít minket céljaink felé, ez pedig nekünk az első osztályban való szereplés – válaszolta Zoran Lesjak megkeresésünkre. – A találatomhoz, illetve a győzelemhez Végh Gábor elnök és a sportigazgatónk, Sallói István is gratulált, ami nagyon jólesett. A gólomat elsősorban azért is éreztem fontosnak, mert általa a szurkolók arcán őszinte örömöt láttam, ez nagyon sokat jelentett számomra. Most már nagyon remélem, hogy mielőbb bebiztosítjuk a feljutást az első osztályba és ezt is ünnepelhetjük együtt lelkes drukkereinkkel. Akiknek ezúton is szeretném megköszönni, ahogy szurkolnak nekünk meccsről meccsre, ami sokat jelent a csapatnak. Innentől azonban a Kazincbarcika elleni meccset le kell zárnunk magunkban és már csak arra koncentrálunk, hogy a következő találkozónk van soron. Ezen szeretnénk szintén három pontot kasszírozni. És persze, hajrá ZTE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában