közel 12 kilométeres körutat jártak be

2019.04.03. 14:00

A természetjáró söjtöri baráti kör első nekibuzdulása

Szombaton lezajlott a néhány héttel ezelőtt alakult Söjtöri Természetjáró Baráti Kör első túrája.

Varga Andor

A résztvevők nem egészen teljes csoportja útban a Válicka-völgy felé

Fotó: STBK

A Pápista Judit főszervező által vezetett társaság közel 12 kilométeres körutat járt. Az önkormányzati vendégháztól indulva a Válicka-völgyben haladtak a pusztaszentlászlói halastóig, majd a falu feletti Újhegy következett, pompás kilátással.

A résztvevők nem egészen teljes csoportja útban a Válicka-völgy felé
Fotó: STBK

A Söjtör felé vivő hegygerincen vezetett eztán az út, közben a panoráma – ha lehet – még szebb lett, majd a kissé megfáradt társaság Könyves Gábor söjtöri polgármester pincéjénél fújta ki magát. A társaságnak több vidéki, helyismerettel nem rendelkező tagja is volt, akik így egészen biztosan kellemes első benyomásokat szereztek a faluról.

A túra végi pihenőhelyen pedig meg is fogant a következő program ötlete. Időpont még nincs, de célpont van: „puszta” túra következik a Söjtört övező településrészeken át – Kispuszta, Szénásvölgypuszta, Csurgópuszta és Barátipuszta érintésével. Talán mondani sem kell: a baráti kör tagjai készek új ismeretségeket kötni, minden érdeklődőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában