Érmekkel tértek haza

2019.04.09. 19:17

A Kiscápák SE Szingapúrban járt

Tizenegy éremmel tértek haza Szinga­púrból a Keszthelyi Kiscápák SE úszói, akik az ottani korosztályos országos bajnokságon vehettek részt.

Kerkai Attila

A keszthelyi úszók edzőikkel a viadal helyszínén Fotó: Kiscápák SE

Természetesen azonnal felvetődik a kérdés, miként indulhattak a szingapúri nemzeti bajnokságban a keszthelyi úszók, de a válasz egyszerű. A Nemzeti Tehetség Program támogatásának köszönhetően hat, a magyar korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett Balaton-parti úszónak lehetősége nyílt, hogy a világ másik felén is kipróbálja magát. A szabályok pedig nem tiltották más országbeliek indulását, így Kínából, Indonéziából, a Fülöp-szigetekről, Ausztráliából és Bangkokból is érkeztek versenyző gyerekek. Az erős mezőnyt profi szervezés koordinálta. A Kiscápák SE tagjai szinte mindannyian egyéni csúcsot úsztak, és a népes mezőnyben egy arany-, hét ezüst- és három bronzérem lett a mérlegük.

A keszthelyi úszók edzőikkel a viadal helyszínén Fotó: Kiscápák SE

És akkor nézzük az éremszerzőket. Princz Petra 200 m gyorson aranyérmet nyert, aki ezenkívül 200 pillangón, 200 vegyesen, 100 háton, 400 gyorson és 400m vegyesen is szerzett egy-egy ezüstöt. Ezüstérmes lett Szemán Viktória 100 m háton, valamint a Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória összeállítású 4x50 méteres gyorsváltó. A három bronzérmet Dávid Dóra (100 m hát), Szemán Viktória (50 m mell) és a 4x50 méteres vegyesváltó (Budavári Virág, Németh Emília, Dávid Dóra, Szemán Viktória) szerezték.

A további keszthelyi helyezések. 4. hely: Princz Petra (100 m pillangó, 100 m gyors), Varga Balázs (200 m gyors). 5. hely: Szemán Viktória (100 m mell), Varga Balázs (200 m vegyes). 6. hely: Varga Balázs (100 m pillangó, 100 m hát), Szemán Viktória (50 m pillangó, 50 m gyors, 100 m pillangó, 100 m gyors), Princz Petra (50 m pillangó).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában