Hazai siker a rangadón

2019.03.28. 20:03

Küzdelmes volt a Vadmacskák és a ZTE NKK II. meccse

Női megyei kosárlabda-rangadót rendeztek Nagykanizsán a női Amatőr NB I Zöld csoportjában. A hazai pályán játszó Kanizsai Vadmacskák SE az első két negyedben megszerzett előnyéből meg tudott tartani annyit, ami a feljavult ZTE NKK II. ellen szükséges volt a győzelemhez.

Kühne László, Kerkai Attila

Zsámár Lili (12) a kanizsaiak játékosa társa segítségével az egerszegi Preisinger Boglárka mellett igyekszik ellépni

Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE–ZTE NKK II 61-49 (27-5, 19-14, 9-19, 6-11)

Nagykanizsa, 60 néző. Jv.: Koncsek, Fleischmann.

Kanizsa: Hegyi, Zsámár L. 22, Bánhegyi 21 Veres 5, Karancz P. Csere: Budai D. 12, Horváth N. 1, Scheiber E., Holló, Scheiber V., Gutai. Edző: Zsámár Krisztián.

ZTE NKK II: Böcskei, Hersics A 6, Preisinger 8/3, Benke 13/3, Jurkó 8. Csere: Kaj 2, Czigány 2, Horváth Fanni, Horváth Fruzsina 5, Kovács C. 5, Edző: Horváth Zsófia.

Mindkét együttes szerette volna addigi mutatóját javítani, a kanizsaiak például már az ötvenszázalékos mérlegükhöz, míg a vendégek a tabellán előttük álló ELTE Fortis csapatához közelíteni. A kanizsaiak vettek villámrajtot, és az első felvonás után a meccsbe lendülő egerszegiek ellen a második tíz percet is megnyerték. Onnantól aztán mintha egy másik mérkőzés kezdődött volna. A kanizsaiak mintha kicsit visszavettek volna, a vendégek pedig araszolni kezdtek felfelé. A Vadmacskák addig kiharcolt előnye a találkozó végére is kitartott.

Zsámár Krisztián: „Az előző két találkozónkból összeszedte magát a csapat, az első húsz percben nagyon jól, koncentráltan játszottunk, sőt, még kosárlabda is volt. A találkozó második részében már inkább a faultok domináltak, de előnyünkből azért akkor is maradt még, s ez a győzelmet jelentette.”

Horváth Zsófia: „Rosszul kezdtük a mérkőzést, és az első félidőben nem tudtunk mit kezdeni az ellenféllel. A második játékrészre összeszedtük magunkat, agresszívabbá vált a játékunk védekezésben és támadásban is. Ekkor már pariban voltunk a kanizsaiakkal. Gratulálok az ellenfélnek.”

Jók: Bánhegyi, Zsámár L., illetve Benke, Preisinger.

A hétközi zalai rangadót megelőzte mindkét csapat számára a hét végi forduló.

ZTE NKK II–MAFC 57-68 (17-19, 18-11, 16-19, 6-19)

Zalaegerszeg. Jv: Lovas, Koncsek.

ZTE NKK II.: Preisinger 7/3, Böcskei 7/6, Hersics 4, Benke 19/6, Jurkó 8. Csere: Kovács C., Kaj 2, Czigány 1, Horváth Fanni 5, Horváth Fruzsina 4. Edző: Horváth Zsófia.

Fegyelmezetten kezdte a mérkőzést a ZTE NKK I., s noha vezetett az ellenfél, ám a második negyedben már az egerszegiek domináltak. A harmadik negyedben még tartotta magát a ZTE, később a MAFC védekezést váltott, volt egy ötperces hazai üresjárat, ami megpecsételte a házigazda sorsát.

Zsámár Lili (12) a kanizsaiak játékosa társa segítségével az egerszegi Preisinger Boglárka mellett igyekszik ellépni Fotó: Szakony Attila

Szeged KE–Kanizsai Vadmacskák SE 83-73 (16-14, 26-12, 26-25, 15-22)

Szeged, 100 néző. Jv.: Komáromi P., Fekete Cs.

Kanizsa: Holló, Hegyi 7/3, Zsámár L. 10, Bánhegyi 19, Budai D. 6. Csere: Veres 7, Gutai 1, Horváth N. 16, Scheiber E., Karancz P. 2, Scheiber V. 5. Edző: Zsámár Krisztián.

A második helyezett hazaiak az első percekben nem sok pontot engedélyeztek a vendégeknek. A zalaiak aztán Budai Dorina és Karancz Panna kosaraival felzárkóztak. A kanizsai­ak támadásban sokkal jobbak lettek, majd a záró tíz percben Bánhegyi Beatrix feljavult centerjátékával tovább csökkentette a különbséget a KVSE. Ezzel a meccset már nem, csak a negyedet tudták megnyerni a nagykanizsaiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában