Ezúttal nem hibázhatnak

2019.03.15. 20:00

A ZTE KK szombaton a Sopront, a ZTE NKK vasárnap a BEAC-ot fogadja

A hét végén mindkét élvonalbeli zalai kosárlabdacsapat hazai pályán szerepel, ám két különböző napon. A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szombaton (18.00) a Sopront fogadja, míg vasárnap (17.00) a ZTE NKK női együttese az ELTE BEAC Újbudát látja vendégül.

Kerkai Attila

Bernard Thompson (2) lendületes játékára nagy szüksége lehet ismét a ZTE KK-nak Fotó: Pezzetta

A férfi NB I A-csoport 23. fordulójából két mérkőzést már lejátszottak, a Szeged meglepetésre legyőzte (85-69) a Kecskemétet, a Paks pedig szintén nyert (92-88) a DEAC vendégeként. E két eredmény nem jött rosszul a ZTE KK együttesének, azonban csak akkor lehet erről beszélni, ha az egerszegiek legyőzik a Sopront. A ZTE KK a legutóbbi két meccsét elvesztette, és Bencze Tamás vezetőedző szerint is most nyerni kell.

Bernard Thompson (2) lendületes játékára nagy szüksége lehet ismét a ZTE KK-nak Fotó: Pezzetta

– Sok mindent lehet elmondani a Sopron elleni meccsről, mert mindenki tudja, mi a feladat – kezdte ezzel esélylatolgatását a szakvezető. – Mármint mindenki tudja, hogy milyen lehetőség előtt állunk, és még mindig a saját kezünkben van a sorsunk. Három hazai meccsünk van az alapszakaszban, ha ezeket megnyerjük, jó eséllyel bent lehetünk az első ötben, vagyis a felső házban. Ha ehhez egy idegenbeli bravúr is társulna, akkor pedig szinte biztosan. Viszont senki nem mehet biztosra, mi sem tesszük ezt a Sopron ellen. Nagyon fontos lesz, hogy javuljon a játékunk, és a legfontosabb, hogy nyerjünk a szurkolóink és az önbecsülésünk miatt. Sajnos a Paks ellen egy esés következtében megsérült Gulyás Milán válla, egyelőre kérdéses a szombati játéka.

A ZTE NKK együttese két héttel a Magyar Kupa után lép pályára ismét, a legutóbbi bajnoki találkozóját pedig három hete vívta Gáspár Dávid együttese. A kéthetes szünetet követően vasárnap olyan ellenfél érkezik Zalaegerszegre, melyet a papírforma szerint le kell győznie a zalaiaknak, s amellyel éppen az MK negyeddöntőjében találkoztak. A BEAC jelenleg a 11. helyezett, de nem szabad lebecsülni sem Balogh Judit együttesét. A MK-ban például a ZTE NKK 76-63-ra nyert, de a szünetben még a fővárosiak vezettek, akiknél azóta talán még jobban beilleszkedett új légiósuk, az amerikai Stephanie Kostowicz. Egerszegi szepontból amiatt is fontos lesz a mérkőzés, hiszen a ZTE NKK-nak még reális esélye van az alapszakasz végén elcsípnie a 4. helyezést. Ehhez viszont nem szabad hibázni például az olyan meccsen, mint lesz a vasárnapi.

A további mérkőzések. Férfiak, 22. forduló: Falco KC–Körmend, PVSK–Szolnok, TF Budapest–Jászberény, Alba Fehérvár–Kaposvár.

Nők, 20. forduló: Győr–PEAC, Szekszárd–DVTK, Sopron–Vasas, MTK–Cegléd, PINKK–Csata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában