Öt érmet szereztek

2019.03.11. 19:57

A Zalaszám ZAC szenior bajnokai: Góczánné Tóth Zsuzsa és Csóra Zsanett

A fedett pályás atlétikai versenyszezon utolsó országos bajnokságát szombaton rendezték meg Budapesten, ezen ott volt a Zalaszám ZAC két remek versenyzője is, akik érmekkel tértek haza.

Kerkai Attila

Csóra Zsanett, nyakában az ob-n szerzett érmeivel

Fotó: ZAC

Előbb Góczánné Tóth Zsuzsa állt rajthoz a női 60 m-es síkfutásban. Bajnokhoz méltóan magabiztosan meg is nyerte a korosztályában legrövidebb futószámot 9,90 mp-es időeredménnyel. Egy órával később Góczánné már a 200 m-en elért újabb bajnoki aranyérmét vehette át a szenior korosztály rövidtávfutó szak­ágában. Az egerszegiek szenior versenyzőjének győztes időeredménye 34,28 másodperc volt.

Góczánné Tóth Zsuzsa két számban is újra bajnok lett
Fotó: ZAC

A másik egerszegi szenior versenyző, Csóra Zsanett olyanra vállalkozott, mint korábban még soha. A Zalaszám ZAC tavalyi bajnok magasugrója idén fő versenyszáma mellett bevállalta még a súlylökést és a távolugrást is, ami nem kis kihívást jelentett számára. Az időrend miatt feszes programot állított össze magának, ám megérte, hiszen összesen három érmet nyert. Magasugrásban 125 cm-rel megvédte bajnoki címét, súlylökésben (8,08 m) és távolugrásban (373 cm) pedig egyaránt ezüstérmet nyert.

Csóra Zsanett, nyakában az ob-n szerzett érmeivel
Fotó: ZAC

Az elért eredményekhez Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője hozzátette: a két örökifjú atlétahölgy kitartása és szorgalma példaként szolgál a klub minden fiataljának és tagjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában