Kosárlabda

2019.02.03. 18:59

Zalakerámia-ZTE KK: Az akarat diadala – de kellett Agafonov is

Mondhatni, őrült mérkőzésen győzött pénteken este a Zalakerámia-ZTE KK férfi-­kosárlabdacsapata a Falco KC Szombathely ellen, mégis jobb kifejezés a találkozóra, hogy az idegek harcában az egerszegiek bizonyultak erősebbnek. A hosszabbítás után 103-100-ra megnyert összecsapás zalai részről az akarat diadala is volt.

Kerkai Attila

Bencze Tamás sikerrel „szuggerálta” játékosait: a ZTE KK akkor lépett a nyerő útra, amikor kellett… Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A harmadik negyed után, amikor a Falco KC 17 ponttal vezetett, már nem sokan fogadtak volna hazai győzelemre, de a ZTE KK kosarasainak fejében valószínűleg a „lehetetlen nem létezik” szlogen motoszkált. Hallatlan akarattal küzdötték vissza magukat a mérkőzésbe, pedig úgy tűnt, hogy a Falco erősebb kispadjának is köszönhetően végül felőrli a ZTE KK ellenállását. Ami nem történt meg, és Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője a találkozó után úgy fogalmazott: a negyedik negyedben már csapatának tagjai is azt a harcos védekezést vették elő a tarsolyukból, amit a Falco mutatott. Az, hogy a faulthatáron belül maradtak-e a csapatok, sokszor kérdésesnek tűnt, mindenesetre maradjunk a férfias küzdelem kifejezésnél…

A ZTE KK eltökéltségén kívül kellett a győzelemhez az is, hogy a szombathelyi csapat mintha tényleg nem tűnne egységes társaságnak. Nehéz Darrin Govens fejébe látni, vajon 11 másodperccel a vége előtt, egypontos vezetésüknél miért kényszerített ki technikai hibát maga ellen… Ami a kiállítást jelentette számára, hiszen előtte már volt egy sportszerűtlen faultja is. A kérdésre, hogy mennyit „segített” a győzelem kiharcolásában Govens, Bencze Tamás így felelt:

Bencze Tamás sikerrel „szuggerálta” játékosait: a ZTE KK akkor lépett
a nyerő útra, amikor kellett… Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

– Hogyne segített volna, hiszen a megítélt büntető kellett az egyenlítésünkhöz, amivel végül kiharcoltuk a hosszabbí­tást. Hozzáteszem, mi is elvesztettük kissé a fejünket a harmadik negyedben, ők meg a negyedikben, ebből a szempontból egál lett a végére…

A ZTE KK csapatában And­riy Agafonov ezen a találkozón is bizonyította, hogy igazi vezére együttesének. Az ukrán center játékát élmény volt látni, a kiélezett helyzetekben a higgadtsága, a győzni akarása és a harciassága átragadt társaira is. Agafonov 48 VAL-értékkel (28 pont, 12 lepattanó, 8 kiharcolt fault) zárt, ami mindent megmagyaráz, miért lett ő a meccs hőse. Ám kizárólag ő nem nyerhette meg a meccset. A ZTE KK minden tagja hatalmasat küzdött, megérdemlik a dicséretet Thompsontól kezdve Szabón át Ware-ig, és persze ne feledkezzünk meg Doktor Péter bátor vállalásairól vagy éppen Durázi harcosságáról.

A ZTE KK három légióssal győzött, ezt se feledjük. Alandise Harris derekával adódtak gondok, akinek a próbajátéka a napokban lejár, és dönteni kell. Bencze Tamás úgy fogalmazott, jó lenne tudni biztosat vele kapcsolatban, hogy lehet-e számítani rá, most ez a legfontosabb kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában