A magyarok három csapattal képviseltetik magukat

2019.02.21. 14:00

Lentiben rendezik az erős emberek világbajnokságát

Idén sem maradnak az érdeklődők erős­ember-verseny nélkül, hiszen a csapatok világbajnoki versenyének ad otthont a termálfürdő.

Korosa Titanilla

Az aláírás után (b-j) Gadó András, Darázs Ádám, Horváth László és Kutfej Attila

Fotó: Korosa Titanilla

Tíz országból érkeznek versenyzők

A részleteket szerdán a Thermal Hotel Balance szállodában sajtótájékoztatón ismertették a szervezők és a város képviselői.

Július 13–14-én a Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark ad otthont a Magyar Erősember Szövetség által megrendezendő ULTIMATE Strongman könnyűsúlyú csapat-világbajnokságnak, amely megrendezését a város, a Zala Megyei Önkormányzat és a házigazda Lenti Gyógyfürdő Kft. támogatja. A kétnapos versenyen mintegy tíz ország legerősebb emberei mérik össze erejüket.

Darázs Ádám, a világbajnokság versenyigazgatója közölte: a júliusi vb a szezon legjelentősebb, kiemelt versenye, amelyre kétfős csapatok érkeznek.

– A magyarok három csapattal képviseltetik magukat, lesz egy pár Szegedről, egy Martfűről, illetve Gadó András és társa Vas megyéből. Érkeznek versenyzők az Egyesült Államokból, Ukrajnából, Oroszországból, s lesz lengyel, litván, angol és német csapat is. Óriási eredmény lenne, ha a magyarok dobogóra állhatnának, esélyesek az amerikaiak, oroszok és az ukránok, szóval erős lesz a mezőny.

Gadó András, a verseny igazgatóhelyettese, technikai vezetője arról beszélt, hogy a tavalyi megyék csatája verseny alkalmával megdőlt a látogatási rekord a termálfürdőben. Ennek az eseménynek köszönhető, hogy idén világbajnokság lesz Lentiben.

Az aláírás után (b-j) Gadó András, Darázs Ádám, Horváth László és Kutfej Attila
Fotó: Korosa Titanilla

– A versenyszámok a hotel előtti parkolóban, illetve a fürdő területén zajlanak majd – szólt a szakmai tudnivalókról Gadó András. – A két nap során 6-7 látványos versenyszám bonyolódik majd le.

Sportturizmus

Horváth László polgármester kiemelte: számos különféle rendezvényt tartanak idén a város 40 éves évfordulója alkalmából, köztük olyan programokat is, melyek felhívják a figyelmet a településre, illetve a sportra, az egészséges életmódra. Ebbe a sorba illeszkedik az erősember-verseny. A polgármester arról is beszélt, hogy várják azokat, akik segíteni kívánnak a sportesemény lebonyolításában.

Kutfej Attila, a Lenti Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője elmondta: büszkék arra, hogy otthont adhatnak a világbajnokságnak, mely által sokan megismerhetik a várost és a létesítményt. A sportturizmus – tette hozzá – kiemelt célterület Lentiben, hiszen a település megfelelő adottságokkal rendelkezik ehhez.

Jótékonysági akció is része lesz a versenynek, a gerincvelői izomsorvadással élő perenyei kisfiú, Katona Olivér gyógy­kezelésének támogatására gyűjtenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában