Két bajnoki cím

2019.02.06. 20:09

Cyclocross ob: Érmeket szereztek a ZKSE versenyzői

Két bajnoki címet és még egy bronzérmet szereztek a ZKSE versenyzői a Miskolcon megrendezett cyclocross országos bajnokságon.

Varga Andor

Középen Bruchner Regina, jobbra Vitkovics Vanda

Fotó: ZKSE

A szakágat országúti kerékpárosok találták ki, télire. A pályán vannak akadályok, amiket csak úgy tudnak leküzdeni a versenyzők, ha a hátukra kapják a kerékpárjaikat. Ez az extra megerőltetés pedig igen hasznos a hideg ellen.

A ZKSE remek eredményeket ért el a télen a szakágban, ami a klub egyik edzője, Bruchner Tamás szerint többek közt annak köszönhető, hogy a cyclocrossban általában a mountain bike-osok teljesítenek jobban (a technikás pályák nekik fekszenek inkább), a ZKSE fiataljai pedig éppen ebben szerepelnek.

Középen Bruchner Regina, jobbra Vitkovics Vanda
Fotó: ZKSE

A nehéz, hideg, téli körülmények közt lezajlott viadalon az egerszegiek közül az U15-ös lányok mezőnyében Bruchner Regina lett magyar bajnok (pályafutása ötödik aranya már ez), Vitkovics Vanda bronzérmet szerzett, a Master1 kategóriában pedig Kusz Tamás ünnepelhetett elsőséget.

– Ez az első évem U15-ben, örülök, hogy ilyen jól indult – mondta Bruchner Regina, aki a márciusban startoló mountain bike-szezonban is bajnoki címre hajt, hogy aztán válogatott kerettag lehessen.

A ZKSE eredményei. Nők U15: 1. Bruchner Regina, ...3. Vitkovics Vanda. Férfiak, U11: 4. Szép Damján. Master2: 9. Káldi Tamás, ...13. Dervalics Gábor. Master1: 1. Kusz Tamás, ...5. Horváth Sándor. ...7. Kerékgyártó Norbert. Hobbi: 26. Vitkovics Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában