Három érem – három megyébe

2019.01.21. 19:31

Tizennyolcadszor is sikert aratott az Öreg Gólyák Teremlabdarúgó Torna

Az idén már 18. alkalommal rendeztek nagyszabású öregfiúk teremlabdarúgó-tornát a fürdővárosban, hiszen az Öreg Gólyák viadal immár visszatérő és népszerű versengése is Hévíznek. A 44 év felettiek erőpróbáján az idén is 16 csapat indult és vasi győzelem született.

Kerkai Attila

Az ezüstérmes Hévíz csapata. Állnak (balról): Kovács Ferenc, Fóth Gyula, Sipos Zsolt, Csiszár Péter. Elöl: Pintér Tamás, Horváth Szabolcs, Kovács Péter, Neményi Béla. A képről hiányzik: Renczes Ákos, Talabér Tibor, Vajda Tamás Fotó: a szerző

Szombaton újra azt állapíthatták meg a szervezők, hogy eseményük mit sem veszített vonz­erejéből. A zalai csapatokon kívül a szomszédos megyék együttesei és fővárosi alakulatok is képviseltették magukat a csoportmérkőzések során, majd az egyenes ki­eséses szakaszban. A legjobb négyben a Jeges FC Tököl a KLSE-AGRO-Center Szombathellyel találkozott, és a vasiak 2-1-re nyertek. A másik elődöntőben a Hévíz a Sörség-Fenyves Veszprém csapatával találkozott. A rendes játékidő 0-0-s eredménnyel zárult, de a hétméteresekben a Hévíz csapata bizonyult jobbnak (2-0).

Mielőtt kiderült volna a győztes kiléte, a bronzmérkőzést rendezték meg. A gól nélküli találkozó után szintén büntetők döntöttek: ebben a Jeges FC Tököl 2-1-re jobbnak bizonyult a Sörség-Fenyves Veszprém ellen. A döntőben a szombathelyi KLSE-Agro-Center 2-0-ra legyőzte a hazai környezetben játszó Hévíz együttesét.

Az ezüstérmes Hévíz csapata. Állnak (balról): Kovács Ferenc, Fóth
Gyula, Sipos Zsolt, Csiszár Péter. Elöl: Pintér Tamás, Horváth Szabolcs,
Kovács Péter, Neményi Béla. A képről hiányzik: Renczes Ákos, Talabér Tibor, Vajda Tamás Fotó: a szerző

Király Gyula, a torna szervezője értékelésében kiemelte: a viadal minden tekintetben „színesre” sikeredett, hiszen mindhárom érem más megyébe került. Az egyenes kieséses szakaszban, illetve a helyosztókon egyre szorosabb csatákat rendeztek, jól jellemzi ezt, hogy négy találkozón is büntetők döntöttek. S ami még lényeges: a csapatok és szép számú kísérőik a torna folyamán jól érezték magukat, hiszen a szervezők megpróbáltak családias légkört biztosítani, miközben a reggeli kezdés után folyamatosan zajlottak a mérkőzések este nyolc óráig.

A torna végeredménye: 1. KLSE-Agro-Center Szombathely, 2. Hévíz Öregfiúk, 3. Jeges FC Tököl, 4. Sörség-Feny­ves Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában