Paszkievics Kupa

2019.01.10. 20:30

Szép sikereket értek el a megyeszékhelyi tarokkosok

A tarokk kártyajáték megyeszékhelyi hívei a múlt év során, illetve annak végén több szép eredményt is elértek – tájékoztatott a csapat nevében Gergály Gyula.

Varga Andor

Ekkor ért véget például 9., Pápán megrendezett fordulójával a Paszkievics Kupa országos versenysorozat. A viadalon a zalaegerszegi csapat a 2. helyen zárt, és ezüstérmet szerzett a gárdából Gergály Gyula is. Az egész éves összesítésben pedig Tóth Zoltán (a sorozat 2014-es egyéni bajnoka) szerepelt a legjobban, amikor az ötödik helyen zárt.

Az egerszegi tarokkosok idén már harmadszor nyerték meg a Mikszáth Vándorkupát. A csapat tagjai voltak: Angyalosi Dániel, Gergály Gyula, dr. Horányi Antal, dr. Sárváry Péter, Tóth Zoltán, illetve az időközben elhunyt Major György.

És ebben a játékban létezik még egy Paszkievics Kupa, amit térségünk négy városa (Kaposvár, Keszthely, Pápa, Zalaegerszeg) indított el 2017-ben. A négy település felváltva rendezi meg az erőpróbát, és az első helyszín a zalai megyeszékhely volt, melynek csapata akkor meg is szerezte a trófeát. A sorozat 2018-ban pápai szervezésben folytatódott, és újra az egerszegi kártyások nyertek, Angyalosi, Gergály, dr. Sárváry, Tóth összeállításban. A harmadik viadalt a tervek szerint 2019 első felében rendezik meg, Keszthelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában