Sport

2018.12.24. 11:00

Lezárult az idei városi bajnokság Nagykanizsán

A hivatalos díjátadóval lezárult a városi kispályás labdarúgó bajnokság, amelyben idén – a szeniorokkal együtt – 7 osztályban csatáztak a csapatok a helyekért.

Khüne László

Dénes Sándor, Cziráki László (DZVSE) és Kápolnás Zoltán Fotó: A szerző

Tavaly a legfelső osztályban először nyerte meg a versengést a Délzalai Vízmű SE – és idén is a DZVSE ünnepelhetett a Metaxa Kanizsa és a Showtime K&H előtt. A 2. vonalban a Szemere-Olajbányász (31 pont) lett a győztes, hat ponttal megelőzve a 2. Curacaót, héttel pedig az FC KAU-Prizmát. A 3. ligában a Dunántúli Postás SE győzött fölényesen – a Neon FC-t, valamint az 1. FC Chemotox gárdáját maga mögé utasítva a dobogósok közül. A negyedosztályban győztes KA-MU SE (22) nagy küzdelemben lett első, hiszen mindössze egyetlen ponttal gyűjtött többet, mint a végül ezüstérmes FC FociSOKK legénysége, 3. helyen pedig a Honeywell FC végzett.

Dénes Sándor, Cziráki László (DZVSE) és Kápolnás Zoltán Fotó: A szerző

Az öregfiúknál időrendben haladva a szenior ’45-ben a Tip-Top lett a végső győztes az Igazságügy és a Gelka-Hírtech előtt, majd néhány napra rá a szeniorok második vonalában az FC KAU zárt a legjobbként a Kustán és Társai, valamint a Hidrofilt legénysége előtt. Az öregfiúk első ligájában a harmadik Tip-Top bizonyult a mérleg nyelvének a Puncs Fagyizó FC, valamint a Mu-Vill gárdái között, a versenyfutás végül a Puncs sikerét hozta.

– Úgy érzem, a sorozat ezúttal sem volt gyenge színvonalú, ugyanakkor látjuk, hogy évről évre az a tendencia, hogy a bajnokcsapatok közül vannak, akik nem szívesen lépnének feljebb, s ahogy eddig, úgy ezután is azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk a kiírásban – foglalta össze Kápolnás Zoltán, a sorozat főszervezője. – A célunk mindig az, hogy a nevező együttesek a lehető legtöbb meccset játszhassák.

Dénes Sándor, a dél-zalai város polgármestere pedig beszédében mindenkit arra biztatott a díjátadón, hogy folytassa a még az öregfiúk körében is roppant népszerű, több évtizedes sorozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában