Kettős jubileum

2018.12.21. 20:00

Kilencven éve alakult a Csesztregi Sportegyesület

Kettős jubileumot ünnepel ez évben a Csesztregi Sportegyesület, hiszen maga a szervezet kilencven éve jött létre, míg a labdarúgócsapat éppen negyven esztendeje jutott fel a Zala megyei labdarúgó-bajnokság első osztályába, ahol azóta is az egyik meghatározó szereplőnek számít.

Gyuricza Ferenc

A Zala megyei bajnokság I. osztályába negyven éve feljutott csapat tagjai Fentős Pál sikeredzővel és Czupi Magdolna polgármesterrel, aki az egyesület elnöki tisztét is betölti

Fotó: Gyuricza Ferenc

A kettős évforduló alkalmából a községben élő egykori és jelenleg is aktív labdarúgók, illetve sportvezetők részvételével tartottak megemlékezést. A rendezvényen Czupi Magdolna, a község polgármestere, s egyben a sportegyesület elnöke külön is köszöntötte a helyi sikeredzőt, Fentős Pált, akinek elvitathatatlan szerepe volt a csapat sikereiben. Mint mondotta: Fentős Pál olyan csapatszellemet alakított ki labdarúgói között, olyan öszszetartást ért el, s úgy összekovácsolta a játékosokat, hogy mindenki a legtöbbet hozta ki magából. Fentős Pál számára csak a győzelem volt elfogadható eredmény.

A Zala megyei bajnokság I. osztályába negyven éve feljutott csapat tagjai Fentős Pál sikeredzővel és Czupi Magdolna polgármesterrel, aki az egyesület elnöki tisztét is betölti Fotó: Gyuricza Ferenc

A Csesztregi Sportegyesület 1928-ban alakult Csesztreg Labdarúgó Egylete néven. 1945-ig a Levente Egylet működtette. A II. világháború után, 1950-től a Zala megyei labdarúgó-bajnokságban, később a járási bajnokságban szerepelt. Első komolyabb sikerét 1978-ban érte el, amikor kiharcolta a megyei első osztályban való szereplés jogát. A negyven éve feljutott csapat tagjainak többsége részt is vett a jubileumi rendezvényen, ahol – mások mellett – az időközben elhunyt négy egykori játékostársról is megemlékeztek. A megyei bajnokságban az első kiemelkedő eredményt 1982-ben érte el a csapat, akkor a harmadik helyen zárták az évet, s innentől rendszeresen az élbolyban szerepeltek. 2004-ben megyei bajnoki címet is szereztek, s egészen 2010 tavaszáig az NB III.

Bakony csoportjában szerepeltek. A csapat ez idő alatt elért legjobb eredménye a harmadik hely volt. Mint többen is kiemelték, erőn felüli teljesítmény volt ez egy olyan viszonylag kis lélekszámú település csapatától, mint amilyen Csesztreg, az ellenfelek is gyakran elképedve vették tudomásul, hogy egy ezer fő alatti település csapatával állnak szemben. A csesztregi futballcsapat ugyanakkor összekovácsoló erő is, hiszen gyakorlatilag nincs olyan család a településen, amelynek tagja valamiképpen ne lenne érintett a sportegyesületben, annak felnőtt vagy utánpótláskorú csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában