Évzárás, összegzés, elismerések

2018.12.19. 21:08

Az idén is három futballszakember vette át a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat

Hagyományosan december közepén tartja meg az MLSZ Zala Megyei Igazgatóság Társadalmi Elnökség a kibővített évzáró elnökségi ülését. Ahogy lenni szokott, ezen adják át minden évben Zala Megye Labdarúgásáért-díjat, melyet hárman kaptak meg.

Kerkai Attila

Preisinger Sándor társadalmi elnök (balról) gratulál és adja át a díjat Kovács Józsefnek a szerdai összejövetelen

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A szerda esti összejövetelen Prei­singer Sándor, a társadal­mi elnökség vezetője köszöntöt­te a megjelenteket, majd Józsi György, a ZMI igazgatója összegezte a hátuk mögött hagyott évet. Mint elhangzott, a ZMI változatlan létszámmal működik, a 2018. év pedig tartogatott az igazgatóság számára is újdonságokat. Márciustól például „élesedett” az új iktatási rendszer, de sikeres volt az átállás. Zajlottak a Bozsik-program versenyei, a Fair Play Kupa a középiskolásoknak, lezajlott az utánpótlás futsal megyei bajnokság, s mind egyre növekvő csapatlét­számmal. A sportorvoslás terén valamit javult a helyzet, hiszen az Országos Sportegészségügyi Intézettel (OSEI) szerződött háziorvosok is kiállíthatják a sportorvosi engedélyeket. Tovább folytatódtak a pályaépítések, a megyében már 34 műfüves pálya található, pályázni pedig folyamatosan lehet ezekre.

Preisinger Sándor társadalmi elnök (balról) gratulál és adja át a díjat Kovács Józsefnek a szerdai összejövetelen Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Elhangzott, a megyei igazgatóság is nagyon örült, hogy a zalai bajnok Nagykanizsa csapata sikeres osztályozót vívott meg az NB III-ba kerülésért. Szó esett a jövőről is. Január 18-19-én és 26-án, továbbá február 2-án amatőr sportszervezői tanfolyamot indítanak, ami azért lényeges, mert a következő bajnoki évtől az amatőr licenszhez már minden klubnak kell rendelkeznie legalább egy ilyen végzettségű szakemberrel. Szó esett róla, hogy a mostani kiírás szerint a nyártól egycsoportos megyei II. osztályt rendeznek, így erre is át kell állni majd.

A rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő is köszöntőt mondott. Józsi György megköszönte a társadalmi elnökség tagjainak és a bizottságokban dolgozóknak a munkáját, ezután adták át az idei Zala Megye Labdarúgásáért-díjat. Elismerést kapott Bányai József korábbi játékvezető, aki 2003-tól a zalaegerszegi játékvezetői csoport oktatója, de megyei tanfolyamoknak is aktív résztvevője. Ugyancsak a Zala Megye Labdarúgásáért-díjat vette át Czigány Sándor, az Alsópáhok SE vezetője, a település polgármestere, akinek nagy szerepe van a település jelentős futballfejlesztéseiben. Szintén a díjban részesült Kovács József, a Police-Ola LSK elnökhelyettese, aki klubja és a megye futballéletének is aktív szereplője. Mint elhangzott, a Police-Ola és a Teskánd az a két egyesület a megyében, amely valamennyi, a ZMI által szervezett bajnokságban (utánpótlás, női, felnőtt, futsal, stb.) szerepeltet csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában