Íjászat

2018.11.08. 20:27

Bajnoki címekkel büszkélkedhetnek a cserszegtomaji ifjú íjászok

Nemzetközi versenyeken szerepeltek a közelmúltban a helyi iskola ifjú íjászai. Eredményeikről Németh Mónika, a cserszegi íjászszakkör vezetője számolt be.

Keszey Ágnes

Török Hanna és Molnár Karolin Ráchel Fotó: cserszegtomaji iskola

Előbb egy Gyulán lezajlott, többnapos versenyen szerepelt a két fiatal versenyző. A nemzeti történelmi íjászbajnokságon 20 országból érkezett 300 íjásznak kellett meglőnie a napi kötelező szintet különböző pályákon. Itt Molnár Karolin Ráchel második, Török Hanna harmadik lett. A történelmi íjász országos és nemzeti bajnokságra, szintén Gyulára kvalifikációs viadalokon át vezetett a versenyzők útja. A sokéves munka meghozta eredményét: Molnár Karolin Ráchel arany-, Török Hanna pedig ezüstérmet szerzett. Kiváló teljesítményével mindkét lány elérte az Arany Minősítésű Íjász címet.

A 3 D-s grand prix (ez a sportág a vadon élő állatokat megformázó, térbeli célokról kapta a nevét) három fordulója során az indulók igazi vadászokhoz méltón csak egy-egy lövést adhattak le az állatfigurákra. Pakson hirdette ki az országos bajnokság összesített eredményét a Magyar Íjász Szövetség, ahol egész éves sportolói sikereikhez gratulálva vehették át a díjakat a lányok. Török Hanna long bow gyermek lány kategóriában első, Molnár Karolin Ráchel vadászreflex gyermek lány kategóriában második lett.

Török Hanna és Molnár Karolin Ráchel Fotó: Cserszegtomaj Iskola

Az augusztus végi kétnapos 3 D-s országos bajnokságon nem csak az ellenfelekkel és dunakömlődi sípálya nehéz terepével kellett megküzdeni. Az első napon a szokatlan meleg, a másodikon viszont a szakadó eső, szél és csúszós terep jelentett külön kihívást. A háromlövéses versenyen 24 célt kellett teljesíteni mindkét versenynapon. Török Hanna arany-, Molnár Karolin Ráchel ezüstéremmel térhetett haza.

A szeptember elején az ausztriai Moosburgban megrendezett 3 D-s íjász-világbajnokságon közel 600 versenyző indult, köztük 130 magyar íjász. Hazánk kiemelkedően szerepelt: 23 arany-, 16 ezüst- és 8 bronzérmet szerezve. A viadal három napján 4-4 órán át tartott a verseny: nehéz, erdei terepen 28 cél (a kicsi nyúltól az álló jegesmedvéig) várt az íjászokra. Török Hanna a versenyen világbajnoki aranyérmet szerzett tradicionális long bow gyermek lány kategóriában, míg a szintén cserszegtomaji, már középiskolás Németh Zsombor vb-ezüstöt nyert a kadett primitív bow versenyzők közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában