Sörgyári vereség a nyitányon

2018.09.20. 18:30

Több ponton is változott az NB I-es női csapat kerete

Az NB I-es asztalitenisz bajnokság nyugati csoportjában szereplő Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE szekszárdi vereséggel kezdte meg az új szezont.

Benedek Bálint

A tavalyi húzó emberek közül csak Végh maradt Fotó: GSZ

Szekszárd AC II.–

Gejzír-Kanizsa Kft.

Kanizsa Sörgyár SE 11:7

A zalai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Végh-Mátrai páros.

A tavalyi összevont bajnokságban a harmadik helyet megszerző sörgyári csapat átalakult a nyáron. A bronzérmes keretből Végh Zsuzsanna és a három újonc (Orbán Flóra, Hadi Eszter, Muczárt Dorka) maradt. Melléjük Zalaegerszegről leigazolták az EVO ASE csapatából a férfi (!) megyei csapatbajnokságban szerepelt Sághegyi Ramónát, valamint az utolsó pillanatban egy igazi „nagyágyút”, Mátrai Alexandrát. Utóbbi játékos éveken keresztül az Extra Ligában is szerepelt.

A tavalyi húzó emberek közül csak Végh maradt Fotó: GSZ

A Szekszárd a bajnokság egyik nagy esélyese, a csapatból többen is rutinosak. A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a Végh-Mátrai páros biztosan nyert. Végh és Mátrai egyesben is magabiztosan hozták mérkőzéseiket, Orbánnak és Sághegyinek viszont nem volt esélye nyerni. A pontszerzés így is összejöhetett volna, ám a két kanizsai éljátékos nem tudott hibátlan maradni, egy-egy ötszettes vereség mindkettejüknek „becsúszott”, és így elmaradt a bravúr.

Jakabfi Imre: „Néhány ponton és egy kis szerencsén múlt csak a döntetlen…”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában