Akadályfutás a tó körül

2018.09.10. 20:00

Egyre jobb versenyek és egyre több résztvevő a Salla Trail sportnapon

A tavalyihoz képest kibővített tartalommal és jóval nagyobb érdeklődés mellett rendezték meg a II. Salla Trail sportnapot a Zalalövő melletti Borostyán-tónál. A szombati egész napos rendezvényen akadályfutás, illetve vezetett kerékpáros túra várt a benevezett versenyzőkre és persze az érdeklődőkre, hiszen sokan voltak kíváncsiak rá.

Gyuricza Ferenc

A szögesdrót alatti kúszás a hölgyek számára is kihívást jelentett a zalalövői versenyen, és mint látszik, igencsak próbára tette őket Fotók: GYF

Az elmúlt évben útjára indított Salla Trail célja a közösségi aktivitás növelése, a mozgás és az egészséges életmód, valamint a szabadidős sportok népszerűsítése volt. A rendezvénysorozatot a helyi Gondoskodás Alapítvány pályázati projektjén belül, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárral együttműködésben szervezték meg, míg a lebonyolítását a Zala Kaland Egyesület vállalta fel – tudtuk meg a Salla Művelődési Központ és Könyvtár igazgatójától, Lukács Andreától, aki azt is hozzátette: szeretnének hagyományt teremteni a rendezvényből, jövőre az említett pályázati projekt keretében biztosan megszervezik még, de ennél hosszabb távban is gondolkodnak. Hogy jó úton járnak, azt a sportnap iránti növekvő érdeklődés és a feladatok sokszínűsége is alátámasztja.

A szögesdrót alatti kúszás a hölgyek számára is kihívást jelentett a zalalövői versenyen,
és mint látszik, igencsak próbára tette őket Fotók: GYF

Egy éve ugyanis még csupán egy viszonylag könnyű akadályfutásra invitálták a szervezők az érdeklődőket, idén azonban már az Ironman versenyekhez hasonló feladatokkal – többek között vízben futás, szögesdrót alatti kúszás, függeszkedés – nehezítették a Borostyán-tó körül kialakított, mintegy három és fél kilométer hosszú távot. Ennek ellenére a jelentkezők száma jócskán meghaladta az elmúlt esztendeit, 92 felnőtt, és 41 gyermek futó nevezett.

Függeszkedés, szépen sorban… Az idei viadalon
már ez a szám is szerepelt

A futóverseny helyezettjei. Egykörös felnőtt verseny, nők: 1. Szabóné Takács Hajnalka, 2. Bicsák Lilla, 3. dr. Nagy Zita. Férfiak: 1. Verein Ádám, 2. Németh Zoltán, 3. Szabó Gábor. Kétkörös felnőtt verseny, nők: 1. László Mónika és Végh Ildikó, 2. dr. Bicsák Zsófia. Férfiak: 1. Kaj László, 2. Németh Norbert, 3. Grósinger Tamás. Gyermekek: 1. László Péter, 2. Petrényi Hanna, 3. Petrényi Marcell.

Az akadályfutást követően – a délutáni órákban – vezetett kerékpáros túrát is tartottak, utóbbit azonban már nem verseny jelleggel szervezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában