Kidolgozott gyakorlatok

2018.09.06. 08:00

A kanizsai SZKES tánccsoport új koreográfiákat tanult

A Honvéd Kaszinó SZKES Tánc­csoportja az előző évek hagyományait követve ismét edzőtábort szervezett. Az egyhetes tréningen a fiatalok számos új koreográfiát sajátítottak el.

Benedek Bálint

A fiatalok összehangolt munkájának meglett az eredménye: látványos koreográfiákkal várhatják a versenyszezont Fotó: Gergely Szilárd

Szécsényiné Kápolnás Edina, a klub vezetője elmondta: a kihívásokkal teli versenyidényre készülve nyolc új gyakorlattal bővült a repertoárjuk.

– Ezek összeállításában két rutinos, fővárosi táncos koreográfus segítségére számíthattunk – folytatta a klubvezető. – Egyikük, Király Béla különféle nemzetközi versenyek állandó zsűritagjaként is közreműködik, sőt tagja a hazai aerobic-szövetségnek is. Győri Ádám pedig még aktív táncos, egyesületével számos táncszínházi produkciót adnak elő országszerte, olykor a határon túl is szerveznek előadásokat. Egyszóval sok tapasztalatot gyűjtöttek össze, amit a táborunkban a saját ötleteinkkel vegyítettünk. Ebből alakultak ki a gyakorlatok, melyek között szerepel több látványos formációs gyakorlat, de kiscsoportok, triók, duók és szólók is színpadra lépnek.

Örömteli, hogy két egyetemet végzett lány, Szabó Tekla és Rácz Klaudia visszatér anyaegyesületébe. Lendületes gyakorlatukkal pedig azonnal versenykoreográfiát tanultak be. A kanizsaiak továbbra is a Magyar Látványtánc Sportszövetség égisze alatt indulnak az országos bajnokságon, melyre ismét selejtezőkön harcolhatják ki a részvételt. A táncos fiatalok jórészt a tapasztalt indulóknak kijelölt „A” kategóriában versengenek. Ha utóbbi seregszemlén is kitűnően szerepelnek, akkor az Európa-bajnokságon is indulhatnak, melynek a helyszíne egyelőre még nem ismert.

A fiatalok összehangolt munkájának meglett az eredménye: látványos koreográfiákkal várhatják a versenyszezont
Fotó: Gergely Szilárd

– Az előző évekhez képest nagyot léptünk előre, sokkal kidolgozottabbak, alaposabbak a gyakorlatok, ez remélhetőleg a versenyeken is tükröződik majd – tette hozzá Szécsényiné Kápolnás Edina. – Néhány koreográfia szinte teljesen összeállt, de az első, március elején megrendezendő kaposvári viadalig lesz még mit csiszolni a lépéseken. Ráadásul az ottani értékelésekből lehet tanulni, hiszen a zsűri egyfajta útmutatást ad, hogy milyen változtatásokat hajtsunk végre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában