A vezetőedző önkritikus

2018.08.31. 20:03

Vasárnap Tiszakécskén a sérülések miatt „zilált” ZTE lép pályára

A szerdai nap után hatványozottan fontos mérkőzés előtt áll a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely vasárnap (16.30) az egyik újonc, a Duna Aszfalt Tiszakécske vendége lesz. Egyrészt illene a szerdai fiaskót egy jó eredménnyel kompenzálni, másrészt kéthetes bajnoki szünet jön, s nem mindegy, milyen hangulatban telik el ez az időszak.

Kerkai Attila

Kiss Máté (jobbról) stabil tagja a csapatnak, ő szintén adhat stabilitást együttesének Fotó: Katona

Ahogy tegnapi összefoglalónkban is írtuk, a Kaposvár elleni hazai vereség nem a világ vége, de tény, hogy jó lenne a lehető legrövidebb időn belül ismét sikerélményhez jutnia a jelenleg 5. helyezett ZTE FC együttesének. Vasárnap erre esélye nyílik – persze csak akkor, ha nyer – az NB III-ból felkerült Tiszakécske ellen, amely az eddigi hat mérkőzésen 6 pontot szerzett, és a 15. helyen áll. S mi más lehetne a kérdés a szerdai vereséget követően, mint hogy győzelmi kényszer alatt játszik-e a ZTE FC.

– A vereség fájó, és valahol ebbe egy kicsit mindig „belehal” az ember. Most sem a csapatom játszik győzelmi kényszer alatt, hanem én, s nekem ezt bírnom kell – jelentette ki Nagy Tamás, a zalaiak szakvezetője. – Sok gondunk volt a szerdai meccs előtt, és ebben a frissesség hiánya jelentősen közrejátszott. Most egy nappal több van arra, hogy frissüljön a társaság, ám ismét kétnapos túra vár ránk.

– Történt-e bármilyen váratlan dolog, ami nehezíti a mérkőzésre történő felkészülést?

– Mindig történik valami… Emiatt nem tudom az általam elképzelt csapatot pályára küldeni, és az ellenfelet nyomás alatt tartó együttest szerepeltetni, amire alkalmasak lennénk. Vojnovicnak most a térdével van gond, Lesjaknak a meccsen szerzett rúgás okoz gondot, Szépe továbbra sem áll a rendelkezésemre. Sőt, Novák sem egészséges, Hudák viszont visszatérhet. Bekerül az utazókeretbe a fi atal Németh Erik.

Kiss Máté (jobbról) stabil tagja a csapatnak, ő szintén adhat stabilitást együttesének Fotó: Katona

– Egy betömörülő vagy egy, a hazai pályán nyíltan támadó ellenfélre számít?

– Vegyes képem van az ellenfelünkről. A bajnokság elejét elrontották, és sok gólt kaptak, de mostanra már jóval erősebbek és stabilabbak. Nekünk erősnek, elszántnak, bátornak kell lenni, mert a képességeink megvannak hozzá, hogy jobbak lehetünk. Nagyon bízom a játékosaimban, és ezt ők is tudják, és ennek tudatában lépnek pályára a győzelemért.

A szakvezető végül kitért még a legutóbbi találkozóra.

– Szeretnék a szurkolóinknak üzenni, hogy köszönjük a biztatást, és hogy nem fordultak el a csapattól a vereség ellenére sem – mondta el ezzel kapcsolatban Nagy Tamás. – Láthatták, hogy a játékosok az állapotukhoz mérten küzdöttek és győzni akartak. Én is biztosan más döntéseket hoznék így utólag. Most hibáztam, és sajnálom, hogy a győzelmünk vagy a pont megtartása is múlhatott ezen.

A válogatottmérkőzések miatt nem rendeznek az NB IIben sem fordulót a jövő héten. Egy új kezdeményezés, a „futball éjszakája” viszont jövő pénteken útjára indul, amihez NB II-es és NB I-es klubok is csatlakoztak. A helyszínek között viszont nem található meg Zalaegerszeg. A miértről Sallói István klubigazgatót kérdeztük. – Előzetesen egyeztettünk szakvezetőnkkel, aki jelezte: eleve pár nappal több szabadságot tervezett a játékosoknak, hiszen eddig feszes volt a tempó. Mindezt tiszteletben kellett tartanunk – indokolt a klub igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában