Serdülő liga

2018.08.30. 19:29

Arany, ezüst, bronz: mindenből jutott

Mindhárom színű éremből jutott egy-egy a Zalaszám-ZAC versenyzőinek az atlétikai Serdülő Liga országos döntőjében. Az MTK Budapest új atlétikai centrumában már csak a döntőbe jutott legjobb 14–15 éves ifjú atléták kaptak meghívást.

Kerkai Attila

Csiszár Attila edző és tanítványa, Pető András Fotó: ZAC

A kétnapos rendezvény egerszegi hőse az Egerváron élő, de a Zalaszám ZAC színeiben versenyző tehetséges Pető András lett. Csiszár Attila edző tanítványa bombaformában versenyzett a távolugrók döntőjében, ahol az utolsó két sorozatban is egyéni csúcsokat javítva fölényesen nyerte meg ezt a versenyszámot. Pető András 624 cm-es teljesítménye elismerésre méltó.

Nem sokkal később a 300 m-es gátfutás döntőjében két zalaegerszegi atléta is ott lehetett a rajtvonalnál. Ebben a versenyszámban is remekelt Pető András, aki kitűnő ritmusú futással, 41,45 mp-es teljesítménnyel második helyen ért célba. Ugyanebben a számban Csiszár Soma 43,80 mp-es teljesítménnyel értékes ötödik helyezést szerzett.

Csiszár Attila edző és tanítványa, Pető András Fotó: ZAC

A zalaegerszegi dobóiskola egyik legújabb tehetsége László Gyula súlylökésben remekelt. Bognár Szabolcs edző tanítványa szuper 14,27 m-es teljesítménnyel bronzérmes lett.

László Gyula Fotó: ZAC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában