Minszkben rendezik

2018.07.19. 20:10

Kovács Georgina utazhat az U17-es VB-re

Minszkben rendezik július 21-29 között az U17-es női kosárlabda-világbajnokságot, amelyre a korosztályos magyar válogatott is kvalifikálta magát. A csapat vezetőedzője a 2010-ben a ZTE KK-val bajnokságot nyert Völgyi Péter, míg a másodedzői feladatokat Iványi Dalma és a ZTE NKK jelenlegi vezetőedzője Gáspár Dávid látja el.

Jóna István

Kovács Georgina az NB I-es bajnoki mérkőzéseken is rendszeresen bizonyított a legutóbbi szezon során Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Fotó: © Katona Tibor

A válogatott azzal harcolta ki a világbajnoki szereplés jogát, hogy 2017-ben ezüstérmes lett az U16-os Európa-bajnokságon. A mieink a C-csoportba kerültek, ahol sorrendben, Argentína, Új-Zéland és Spanyolország lesznek a magyarok ellenfelei. A válogatott közel egy hónapig Székesfehérváron készült. Gáspár Dávid szerint nagy lehetőség a világbajnoki szereplés a lányok számára.

-Egy hónap nem túl hosszú idő, hiszen minden taktikai elemet nem lehet tökéletesen begyakorolni – állapította meg Gáspár Dávid, amikor az elutazás előtt megkerestük. – A lányok remekül dolgoztak és nagy lelkesedéssel várják a szombati rajtot. Nagy öröm számunkra, hogy csapatunk fiatalja Kovács Georgina, a keret tagjaként velünk utazhat Minszkbe.

Kovács Georgina az NB I-es bajnoki mérkőzéseken is rendszeresen bizonyított a legutóbbi szezon során Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A másodedző szerint a fiatal játékos hozzáállásának és remek munkájának köszönheti, hogy részt vehet a világbajnokságon. Kovács Georgina felkészülését egy betegség is hátráltatta, de ennek ellenére hamar visszatalált a megfelelő útra.

- Nagy öröm számomra, hogy bizalmat szavazott nekem Völgyi Péter és szeretném is a legjobb tudásom szerint meghálálni ezt. Remek társaság jött össze és remélem, a maximumot fogjuk kihozni magunkból.

A válogatott a felkészülés során Szlovákiát kétszer legyőzte, majd Spanyolországban a hazai csapat ellen kétszer vereséget szenvedtek. Az elmúlt héten Olaszországban szerepelt egy négycsapatos tornán az U17/18-as csapat, ahol a franciáktól és a spanyoloktól kikaptak, míg a házigazda olaszokat legyőzték.

Gáspár Dávid elmondta még, hogy a világbajnoki szerepléssel kapcsolatban nem fogalmaztak meg különösebb elvárást a csapattal szemben, majd az ezt követő U18-as Eb-n a minimum, hogy megőrzik a lányok az A-divíziós tagságukat. Merthogy a vb után – augusztus 4-12. között Udinében – következik az U18-as Eb, melynek tagjai között vannak „átfedések” a vb-csapattal, a szakmai stáb pedig ugyanaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában