Remekeltek

2018.06.13. 18:46

FODISZ diákolimpia: zalai érmek

A tavasz végére, és még a nyár első hétvégéjére is jutott diákolimpiai döntő a tanulásban akadályozott fiatalok tavaszi versenysorozatában. Zala megye csapata jól szerepelt ezeken, hiszen összesen kilenc érmet szereztek diákjaink.

Kerkai Attila

Az országos atlétikai diákolimpián pontszerző zalai fiatalok csoportképe az eredményhirdetés után

A mezei futók országos diákolimpiai döntőjét a Mátra lábánál, Gyöngyösön rendezte meg a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ). Zalát három iskola nyolc diákja képviselte ezen az eseményen, akik remekül helytálltak, és mindegyik éremből szereztek egyet-egyet. Aranyérmes lett 1000 m-en a zalakomári Váradi Roland (felkészítő: Sziva László/Zalakomári Iskola). Ezüstérmet nyert 1500 m-en a nagykanizsai Magyar Bianka (felkészítő: Domina Erzsébet/ Szivárvány EGYMI), bronzérmet nyert 2000 m-en a szintén kanizsai Horváth Zsolt Gusztáv (felkészítő: Kisgyura János/Szivárvány EGYMI).

A mezei futó döntőn dobogós és pontszerző zalaiak Fotó: FODISZ

A legutóbbi hétvégén pedig következett az újabb verseny: Zala megye csapata 21 fővel vett részt Győrben, az országos atlétika diákolimpián. A gyönyörű pálya (a tavalyi EYOF színhelyén zajlottak a küzdelmek), és a szép idő szinte egyenes következménye volt, hogy a zalai küldöttség is szép eredményeket ért el. A számos pontszerző helyezés mellett több érmet is hazahoztak a zalai diákok.

Az országos atlétikai diákolimpián pontszerző zalai fiatalok csoportképe az eredményhirdetés után

Ezüstérmesek: Simon Eszter, magasugrás (Zalaegerszeg Béke Ligeti EGYMI – felkészítő: Arnóth József ), Bogdán Melinda 800 m (Zalakomári Iskola, Sziva László).

Bronzérmek: Németh Dániel 400 m és távolugrás (Nagykanizsa, Szivárvány EGYMI, Kisgyura János), Horváth Erik 200 m (Keszthely, Zöldmező EGYMI, Csitári Ibolya). Zala megye svédváltója: Kovács Noel (Zalaegerszeg, Béke Liget EGYMI, Fábián Csaba), Horváth Erik (Zöldmező EGYMI), Krédics Leó (Zöldmező EGYMI, Csitári Ibolya), Németh Dániel (Szivárvány EGYMI, Kisgyura János).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában