Országos verseny

2018.05.02. 19:57

Varga Zalán szabadfogásban is bajnok lett

A Diák II. korosztályú szabadfogású magyar bajnokságnak Szentes adott otthont. Sportági sajátosság, hogy az országos bajnokságon már csak a területi legjobbak vehetnek részt, ezért is örömteli a zalaiak remek szereplése.

Kerkai Attila

Elöl a szabadfogású ob-n sikeresen szerepelt ifjú birkózók (mögöttük edzőik) Fotó: ZBSE

Nincs két hónapja, hogy Zalaegerszegen ugyanennek a korosztálynak a kötöttfogású magyar bajnokságát rendezték. Akkor zalai aranyéremnek is örülhettek a sportág megyei képviselői, hiszen Varga Zalán (Zalaegerszegi Birkózó SE) aranyérmet nyert súlycsoportjában. Nos, úgy tűnik, hogy Varga Zalán számára „mindegy”, melyik fogásnemben birkózik, hiszen Szentesen a 46 kg-osok mezőnyében szintén az ő nyakába került az arany. Ráadásul ugyanúgy a Pénzügyőr versenyzőjét verte meg a döntőben, mint Zalaegerszegen (akkor technikai tussal), a kötöttfogású ob-n. Annyi volt most a különbség, hogy Varga Zalán Szentesen 5-4-es pontozással nyert, ráadásul úgy, hogy az utolsó másodpercben szerzett két ponttal fordította a maga javára a mérkőzést.

Elöl a szabadfogású ob-n sikeresen szerepelt ifjú birkózók (mögöttük edzőik) Fotó: ZBSE

S nem csak Varga Zalán hozott érmet Szentesről. Az egerszegi Ruzsics Milán (42 kg), a szintén megyeszékhelyi Lendvai Miklós (50 kg), valamint a tófeji Lukács Egon (50 kg) is dobogós helyen végzett.

A sikeres szereplés után a Zalaegerszegi Birkózó SE szakmai vezetőjét, Berzicza Ferencet kértük, hogy értékelje csapatuk, mint a legeredményesebb zalai klub szereplését.

- Nagyon örömteli Varga Zalán győzelme, hiszen mindkét fogásnemben aranyat nyerni ha nem is ritka dolog, de azért nem is túl gyakori tett – mondta Berzicza Ferenc. – Éppen ezért nagy fegyverténynek tartom, s a többi versenyzőnk eredményeit is. Szerencsére alakul egy jó versenyzői generáció a klubnál, de még sokat kell dolgozni a gyerekeknek azért, hogy később, már magasabb korosztályokban is hasonló sikereket érjenek el. Edzőgárdánk adott ehhez, és a gyerekek lelkesedése is.

Zalai eredmények. Diák II (2007-2008) korosztály. 35 kg: 5. Henczi Marcell (ZBSE). 42 kg: 2. Ruzsics Milán (ZBSE). 46 kg: 1. Varga Zalán (ZBSE). 50 kg: 2. Lukács Egon (Tófej), 3. Lendvai Miklós (ZBSE). 54 kg: 5. Farkas Gergő (Tófej).

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán, Gerencsér Roland (ZBSE), Szanati József (Tófej).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában