Kétnapos viadal

2018.05.10. 20:08

Az esztendő legrangosabb zalai atlétikai versenye jön

A város napján rendezheti a Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club az idei versenyszezon legrangosabb versenyét, Magyarország Atlétikai Csapatbajnoksága Nyugati döntőjét. A kétnapos viadalt szombaton és vasárnap rendezik a felújított atlétikai pályán.

Kerkai Attila

Fotó: Pezzetta Umberto/ Zalai Hírlap

- Sikeres lobbitevékenység után idén márciusban dőlt el, hogy mi rendezhetjük a rangos felnőtt versenyt – kezdte Szakály István, a Zalaszám-ZAC menedzsere a rangos viadalról a tájékoztatóját. – Miután elnyertük a rendezés jogát, azonnal beindítottuk a szervező munkát. A kétnapos verseny nagy rendezési költsége jelentette az első akadályt. A ZÁÉV Zrt., illetve Peresztegi Imre vezérigazgató úr támogatását elnyerve ZÁÉV Kupa néven került kiírásra a csapatbajnokság.

Bella Attila szakosztályvezető elmondta, hogy most kerülnek kihelyezésre a nagy értékű sporteszközök, pályafelszerelések. Wifi-kapcsolatot is ki kellett építeni az eredmények azonnali közlése és az élő adás miatt.

Kámán Ferenc, a Zalaszám ZAC vezetőedzője, a Pannónia Príma (a Zalaszám-ZAC és a Szombathelyi Haladás VSE közös csapata) csapatkapitánya a szakmai elvárásokról és az esélyekről számolt be. Annyit még elöljáróban: csapatbajnokságon a klubok indulhatnak önállóan, de más klubokkal közösen alkotott csapatban is, hogy az esélyeik nőjenek.

12 csapat versenyez

A 12 csapatból álló egerszegi verseny fő esélyese az UTE-MTK csapata, de nagy ellenfél az FTC, az ARAK, és a Dobó SE is. A győztes csapat kapja a ZÁÉV Kupát, az 1-6. helyezettek jutnak a szeptemberi országos döntőbe.

- Bízunk benne, hogy a hagyományoknak megfelelően mi is ott leszünk a fináléban – tudtuk meg Kámán Ferenctől. – A felújított pálya eddigi legrangosabb versenye lesz a csb elődöntő. Az elmúlt évek sikeres magyar atlétái közül a hétpróbázó Krizsán Xénia több egyéni számban indul. A Dobó SE csapatában számos utánpótlás világverseny dobogósai közül kiemelkedik a már felnőtt vb-döntőbe jutott Halász Bence, aki junior Európa- és világbajnok. Ami a mi csapatunkat illeti, legjobbjaink közül – Ferenczi Melinda kivételével – rajthoz áll, Szűcs Valdótól és Veiland Violettától várható a legjobb eredmény.

Sajnos lábtörés miatt hiányzik Köcse Richárd, betegség miatt csak váltót fut Balogh Péter, és nem teljesen egészséges Hári Anna, valamint Baki Barnabás. Szombathelyről a tavaly két számot nyert Pap Kristóf most épült fel, Móricz Bálint is csak váltót fut. Viszont kalapácsvetésben és súlylökésben indul a Pannonia Príma néven versenyző csapatunkban Kéri Andrea, a debreceni ifjúsági világbajnokság kalapácsvető győztese. Reméljük, a fiatal atlétapalánták mellett sokan kilátogatnak majd a színvonalasnak ígérkező versenyre.

Szombaton 13 órakor kezdődik, vasárnap pedig 11 órától folytatódik a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában