Sport

2018.04.10. 19:00

BFC Siófok-ZTE FC mérkőzés – Egy biztos: veszíteni egyikük sem akar

Korábban elhalasztott fordulót pótol a labdarúgó NB II mezőnye, hiszen a 23. játéknap találkozóit szerdán rendezik. Köztük a BFC Siófok-ZTE FC mérkőzést, ami Siófokon, 19 órától következik.

Kerkai Attila

Bedi Bence, a ZTE FC játékosa fejjel tolja meg a labdát a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen. Az egerszegieknek ez az összecsapás jelenti az utolsó sikerélményt, hiszen 1-0-ra győztek, azóta várnak az újabb három pontra. Talán most, Siófokon sikerülhet Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A ZTE FC csapata a legutóbbi fordulóban sem tudott javítani jelenlegi helyzetén, döntetlennel zárt (0-0) a Budafok vendégeként. A megszerzett egy ponttal maradt a 15. helyen és továbbra is csak 3 pont választja el a kiesőzónától. Szerdai ellenfelét pedig még annyi sem, hiszen a Siófok ugyanúgy 27 pontos, mint a már vonal alatti tartományban található Budafok, Mosonmagyaróvár kettős.

A ZTE FC számára most – ugyanúgy, mint volt a vasárnapi – újra egy hatpontos találkozó következik. Ám, hogy mi történt Budafokon, s mi volt a gól nélküli döntetlen zalai vonatkozású tanulsága, erről kérdeztük Artner Tamás vezetőedzőt. A szakember őszintén válaszolt arra a kérdésre, hogy nyertek egy pontot, vagy vesztettek kettőt.

- Ez bizony pontszerzés volt, a helyzetek alapján ugyanis a Budafok nyerhetett volna – mondta Artner Tamás. – Hozzáteszem, ez a budafoki együttes véleményem szerint jobb együttes, mint amit a helyezése mutat. Csapatom viszont masszív volt, de hiányzott a játékunkból, főleg a támadásokból a kreativitás. Ami még mindig dühít, az a Szolnok elleni vereségünk, mert az egy ablakon kidobott győzelem volt a részünkről.

Bedi Bence, a ZTE FC játékosa fejjel tolja meg a labdát a Békéscsaba elleni hazai mérkőzésen. Az egerszegieknek ez az összecsapás jelenti az utolsó sikerélményt, hiszen 1-0-ra győztek, azóta várnak az újabb három pontra. Talán most, Siófokon sikerülhet Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Szerdán a tizenhetedik és a tizenötödik csapat találkozik, s megkérdeztük azt is: kiesési rangadónak számít-e ez a találkozó.

- Ezt nem mondanám, de fontos és presztízsmeccs lesz – vélekedett Artner Tamás. – Ahogy említettem, Budafokon masszívak voltunk, s kipróbáltunk egy új felállást is. Siófokon öt korábbi játékosom futballozik, csapatukat ismerjük, de ők is a miénket, így nagy meglepetésekkel szerintem nem szolgálunk majd egymásnak. Van még 11 forduló a bajnokságból, a lehető legtöbb pontot akarjuk megszerezeni, s így vagyunk ezzel Siófokon is.

A Zalaegerszeg-Siófok „tengely” mentén meg kell jegyezni Horváth Károly személyét, aki jelenleg a ZTE FC szakmai igazgatója, ám korábban már elmondta: három éve, hogy elhagyta a Balaton-parti klubot, azóta nem sok kapcsolata van vele. A siófoki szakmai igazgató, ifj. Mihalecz István viszont a télen mint a ZTE FC utánpótlás-vezetője távozott Egerszegről. S hogy játékos se maradjon ki: Balázs Zsoltot a ZTE FC a télen adta kölcsön a Balaton-partiaknak.

A Siófok egyébként ugyanúgy nem mondhatja el magáról, hogy kifejezetten formában lenne, ahogy a ZTE FC sem. A zalaiaknál Paudits Patrik továbbra is sérült, aki nagyon hiányzik a támadószekcióból, s ezt Artner Tamás is elmondta. Hiányzik majd a ZTE-ből Patvaros Zsolt is, aki ötödik sárga lapja után pihen, Vernes Richárd játéka pedig kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában