Kézilabda

2018.04.15. 09:00

A 70 esztendős Fenyvesi Józsefet köszöntötték Zalaegerszegen

Egykori tanítványai, játékosai és jelenlegi kézilabdázói köszöntötték a 70 esztendős Fenyvesi Józsefet, aki testnevelőként és az egerszegi kézilabdaéletben is nagy nészerűségnek örvend.

ZH

Az ünnepség résztvevői, volt kollégákkal, egykori és mai játékosokkal. A 70 esztendős Fenyvesi Józsefet (képünkön az első sor jobb szélén) köszöntötték közösen Fotó: Páterdombi LSC

1967-ben kezdett kézilabdaedzőként

„A meglepetés a legnagyobb ajándék, amit az élet megadhat nekünk” – hangzott el Fenyvesi József 70. születésnapja alkalmából a minap rendezett meglepetés-összejövetelen a zalaegerszegi Páterdomb LSC Zala utcai bázisán.

Fenyvesi József tanári diplomáját 1974. január 29-én, az egri tanárképző főiskolán szerezte. Kézilabdaedzői pályája ennél korábban, 1969 tavaszán kezdődött, amikor a Mátra hegységtől északnyugatra található kisterenyei általános iskola fiú kézilabdacsapatát edzette. Később Mátraverebélyen folytatta tréneri tevékenységét, ahol mind fiú, mind pedig leánycsapatok képzését vállalta.

Az ünnepség résztvevői, volt kollégákkal, egykori és mai játékosokkal. A 70 esztendős Fenyvesi Józsefet (képünkön az első sor jobb szélén) köszöntötték közösen Fotó: Páterdombi LSC

Sikerek Pókaszepetken

Később Zalába kerül, 1974-ben Pókaszepetken szép sikereket értek el tanítványai, majd 1975-től a zalaegerszegi Dózsa-iskola tanáraként ért el megannyi sikert csapataival, a megyei bajnoki címek mellett 1977-ben az úttörőbajnokság országos döntőjében például elsők lettek kézilabdában. 1980-ban Pro Urbe-díjban részesült a Dózsa György Általános iskola tantestülete, amelynek a tanár úr is tagja volt.

Ebben az évben kezdte munkáját a ZAKO női ifi kézilabdacsapatánál, ahonnan aztán egy pillanat alatt az NB II-es női CAOLA SE csapatánál találta magát, 1982-ben pedig a CAOLA SE salakos kézilabdapályájáról indulva – vezényletével – egészen az NB I-ig menetelt a megyeszékhelyi női kézilabdacsapat. Sok éven át volt edzője a serdülő, ifi, NB II, NB I B csapatainak. Fenyvesi József 70 évesen még mindig aktívan dolgozik azon, hogy jelenlegi klubjánál a mellé rendelt női felnőtt és LU9 csoport játékosait edzi, trenírozza.

„A több évtizedes munkássága és embersége előtt tisztelegve szerettünk volna kedveskedni az oly’ sokszor emlegetett zalaegerszegi CAOLA-s tanítványaival, volt és jelenlegi kollégáival, családjával, valamint jelenlegi játékosaival és vezetőségi tagjaival közösen egy baráti összejövetel keretében. Megható volt látni és tapasztalni, milyen nagy létszámban jelentek meg volt és jelenlegi játékosai és kollégái. Isten éltesse sokáig Fenyvesi József – Tanár Úr, Mester, Józsi bá!” – olvasható az ünnepséget megszervezők hozzánk eljuttatott beszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában