Női kosárlabda

2018.03.02. 18:32

A ZTE NKK a BEAC csapatát fogadja szombaton

A női kosárlabda NB I A-csoportjában az alapszakaszból már csak négy forduló van hátra, vagyis a mezőny már a hajránál tart. Szombaton (17.00) a ZTE NKK a Zalakerámia sportcsarnokban a BEAC-Újbuda együttesét fogadja.

Kerkai Attila

Szalay Virág, a ZTE NKK játékosa a Szekszárd ellen. A BEAC legyőzése nem jelenthet megoldhatatlan feladatot Fotó: Pezzetta

A papírforma alapján ez a párosítás „országos egyes”, hiszen a ZTE NKK az ötödik, míg a BEAC az utolsó és mindössze egy győzelmet könyvelt el ebben a bajnokságban. Az egerszegiek ráadásul a múlt héten legyőzték az addig veretlen Szekszárdot, majd rá három napra csak nagyon szoros csatában kaptak ki Miskolcon a Diósgyőrtől. Most egy abszolút verhető ellenfél következik, s a megállapítással Gáspár Dávid vezetőedző is egyetértett, a következő kiegészítésel:

- Verhető ellenfél következik, de azt a lányoknak is elmondtam: ez a BEAC csak két ponttal kapott ki Győrben. Fiatal, légiósok nélkül felálló csapat a fővárosi, amely nagyon kellemetlen ellenfél is tud lenni. Mi a 4-5. pozícióért vagyunk harcban, s ha ezt tartani is akarjuk, akkor persze nem szabad itthon hibáznunk.

Szalay Virág, a ZTE NKK játékosa a Szekszárd ellen. A BEAC legyőzése nem jelenthet megoldhatatlan feladatot Fotó: Pezzetta

A legutóbbi mérkőzésen csaknem összejött a bravúr Miskolcon is, ami tovább erősíthette volna a ZTE NKK pozícióját. A negyedik helyezés eléréséhez még három siker kellene.

- Ambivalens érzéseim vannak a miskolci vereséggel kapcsolatban – mondta még el Gáspár Dávid. – Egyrészt bosszantó, mert a végén is kézben volt a meccs, s csak a dekoncentráltságunk miatt vesztettünk. Másrészt büszke is voltam a lányokra, hiszen azon a héten legyőztük a listavezető Szekszárdot, majd egy hosszú utazás után a végsőkig benne volt a játékunkban a bravúr, s tényleg csak kevésen múlt. Van még négy mérkőzés, itthon fogadjuk a BEAC-ot, az MTK-t és utazunk Győrbe, valamint a Ceglédhez. A két hazait hozni kell, és még egy idegenbeli bravúr is kellene a biztos 4. helyezéshez, ami viszont két sikerrel is összejöhet, ha a többi eredmény úgy alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában