Ezüst- és bronzérem

2018.03.30. 19:49

Két érem a jiu-jitsu Európa Kupáról

Egy ezüsttel és egy bronzéremmel tért haza Hollandiából, a jiu-jitsu U15-ös Európa Kupáról két zalai fiatal, Tóth Alexa és Kulcsár Kristóf.

Kerkai Attila

Sós György edző két tanítványával, Tóth Alexával és Kulcsár Kristóffal a hollandiai viadalon Fotó: Kerkai Attila/Zalai Hírlap

A Bocfölde SE küzdősport szakosztályának két tehetsége is meghívást kapott a válogatottba, s mára már haza is érkeztek a hollandiai Amszterdam mellett rendezett jiu-jitsu U15-ös Európa Kupáról. Tóth Alexával és Kulcsár Kristóffal tartott edzőjük, Sós György, aki örömteli hírekről számolt be.

Sós György edző két tanítványával, Tóth Alexával és Kulcsár Kristóffal a hollandiai viadalon Fotó: Kerkai Attila/Zalai Hírlap

Arról, hogy Tóth Alexa a -48 kg-os súlycsoportban sorra verte ellenfeleit, megküzdött lengyel, belga és egy magyar riválissal is. A fináléban aztán egy nála erősebb orosz ellenfél várt rá, de Tóth Alexa helytállt. A mérkőzés végül döntetlennel zárult, a szabályok szerint ilyenkor bírói döntéssel dől el a párharc, ami most az orosz lánynak kedvezett. Kulcsár Kristóf a -45 kg-ban szerepelt, aki a nyitókörben kikapott, de a vigaszágon már nem talált legyőzőre, így a bronzmeccsen holland ellenfelét is legyőzte.

- Mindkét tanítványommal elégedett lehetek – összegezte hollandiai tapasztalatait Sós György, aki elsősorban grapplingedző és a két fiatal számára is ez a küzdősport az első, ám a jiu-jitsu-ban is eredményesek. – Alexa döntőhöz méltó csatát vívott, magas színvonalon, a végén a szerencse nem neki kedvezett. Kristóf, ha úgy harcolt volna az első mérkőzésén is, mint a másodiktól, biztos vagyok benne, hogy ő is az aranyért mérkőzhetett volna. Mindkét fiatallal elégedett volt a szövetségi kapitány, így továbbra is élvezik a bizalmát. Annyit még szeretnék elmondani, hogy a gyerekek felkészítésében Sasvári Gábor nagyon sokat segített, hiszen Alexa és Kristóf is tagja a Zalaegerszegi Brazil Jiu-jitsu SE-nek.

Egy hét múlva a Budapest Openre utaznak, majd április 14-én Keszthelyen rendezik meg a grappling országos bajnokság újabb fordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában